Plagijati

U svakom drugom pisanom radu i do 70 posto kopiranog sadržaja

studenti
Arhiva VL
20.04.2010.
u 13:37

Nova softverska rješenja spriječavat će prepisivanje radova na visokoškolskim institucijama

Prema istraživanju provedenom tijekom 2009., svaki drugi pisani rad predan profesorima u BiH posjeduje više od 70 posto sadržaja izravno kopiranog iz knjiga, s interneta ili drugih izvora. Od 1. ožujka u BiH je putem licenciranih zastupnika dostupno vodeće europsko suvremeno softversko rješenje, koje obrazovnim ustanovama osigurava viši stupanj kvalitete edukacije u skladu s europskim propisima. Kako je potpuna provedba bolonjskog procesa izravno ovisna o segmentu osiguranja kvalitete, ovaj proizvod je još 2003. prepoznat kao neizostavni dio obrazovnog procesa i prakse na sveučilištima zemalja kao što su Austrija, Belgija, Danska, Francuska, Nizozemska, Njemačka, Norveška, Švedska, Švicarska, Velika Britanija, SAD...

Program Ephorus je svjetski lider u pružanju usluga prevencije neovlaštenog korištenja tuđih pisanih radova - plagijarizma, jednog od ključnih problema nastavnog procesa u BiH. Prepoznavši neminovnost usklađivanja bh. edukativnih procesa s europskim pravilima, a nakon opsežnog istraživanja tržišta i načina vršenja plagijarizma u nastavnom procesu na fakultetima diljem BiH od 1. ožujka je omogućeno visokoškolskim obrazovnim ustanovama da korištenjem aplikacije spriječe plagijarizam.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?