protiv štednje

U strahu: Oko 4000 policajaca čuva Rim od prosvjednika

neredi
Reuters/PIXSELL
19.10.2013.
u 11:22

Službeni naziv prosvjeda je: „Samo jedno veliko djelo: stan i dohodak za sve“.

RIM – Petorica francuskih državljana u dobi od 21 do 40 godina, pod sumnjom da pripadaju nasilnoj skupini prosvjednika zvanoj „black bloc“, policija je izbacila iz Italije nakon što ih je primjetila u Rimu u blizini tzv. osjetljivih objekata kao što su banke i ministarstva. Više od 4000 policajaca i 210 dužnosnika javnog reda čuva Rim od nasilnih prosvjednika.

Prosvjednici iz cijele Italije, ali i drugih zemalja Europe, stigli su još jučer na Trg san Giovanni i tu prenoćili pod malim šatorima kako bi mogli danas sudjelovati na manifestaciji. Povorka prosvjednika će krenuti s toga Trga u 14 sati i doći do trga Porta Pia, a duž cijeli taj put već su postavljene prepreke i policijske patrole. Na sličnoj manifestaciji prije točno dvije godine došlo je do teških nereda, paljenja automobila i sučeljavanja s policijom, pa su sada poduzete preventivne mjere. Službeni naziv prosvjeda je: „Samo jedno veliko djelo: stan i dohodak za sve“, ali budući da u manifestaciji sudjeluju razni pokreti prije svega protiv gradnje velikih objekata kao što su protivnici izgradnje tunela između Italije i Francuske za super brzu željeznicu (No Tav) ili protivnici izgradnje antena NATO-a na Siciliji (No Muos) ili protiv visokih najamnina, te razne anarhične skupine, njihovo je geslo: Ustanak i opsada.

Organizatori drže kako će okupiti više desetaka tisuća prosvjednika protiv rezova, štednje i nezaposlenosti. Rim u strahu očekuje početak prosvjeda.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije