"revolt i nemoć"

U Srbiji zgroženi jer je J. Kosor izjednačila Vukovar i Jasenovac

kosor, jasenovac
Željko Hladika/Pixsell
18.04.2011.
u 08:23

Nakon presude Gotovini i ostalima, Jadranka Kosor pokušava se dodvoriti biračkom tijelu jer joj je poljuljana funkcija i u stranci i u Vladi pa daje neodgovorne izjave vidjevši u tome slamku spasa - kaže Štrbac iz Veritasa

BEOGRAD - U Srbiji su zgroženi jer je hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjednačila "ratno stanje u Vukovaru s nekadašnjim ustaškim logorom smrti u Jasenovcu!", piše beogradski tabloid Alo! u tekstu tko zna zašto naslovljenom "Kosorova nazvala Srbe ustašama!".

Usporedbu Jasenovca, u kojemu je stradalo nekoliko stotina tisuća nevinih žena i djece, s Vukovarom, gdje je ubijeno nekoliko stotina ljudi, uglavnom vojnika, ratnih zarobljenika, srbijanski historičar Predrag Marković smatra neumjesnom, piše Alo!.

- U komunističko doba uspoređivali su ustaše s četnicima, nakon toga Bleiburg, gdje su partizani ubijali ustaše, s Jasenovcem, a sada su došli do toga da Vukovar uspoređuju s ovim koncentracijskim logorom, koji je jedno od najvećih stratišta Drugog svjetskog rata. Ova usporedba nikako ne stoji jer je Vukovar bio incident, a Jasenovac institucija koja je trajala za čitavog rata. Zamislite što bi bilo da se netko usudi Židovima relativizirati Auschwitz - mudruje Marković, a Savo Štrbac iz Veritasa drži kako je ta izjava "čisti revolt i nemoć Kosorove".

- Nakon presude Gotovini i ostalima pokušava se dodvoriti biračkom tijelu jer joj je poljuljana funkcija i u stranci i u Vladi, pa daje neodgovorne izjave u kojima izjednačava Jasenovac s Vukovarom i Srebrenicom vidjevši u tome slamku spasa - kaže Štrbac dodajući da je hrvatska premijerka "ako je spominjala Vukovar kao simbol stradanja Hrvata i Srebrenicu kao simbol stradanja muslimana morala uz njih spomenuti i Oluju".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 3

MO
mouna
09:19 18.04.2011.

Pretjerala je, ipak u Jasenovcu su ljudi znali što ih čeka, a u Vukovatu ne... Mislim da su ovi u Jasenovcu bili pomireni sa sudbinom. I dobili su priznanje da je tu bio zločin, a vidimo da se Srbi još trse nebili osporili prekomjerno granatiranje Vukovara i etničko čišćenje koje su proveli u njemu.

BA
baustelac
14:49 18.04.2011.

neka puše k,,,, sad bi tjeli dokazat da su srbi bili najveće žrtve u rat

MA
mamba64
00:08 20.04.2011.

Jaco nema te na svijetu.Svi koji te blate su izdajice hrvatske,Štrbac je pokvareni gad koji je napravija lažnu optužnicu protiv hrvatske vojske i generala.U pet godina barikada i rata u takozvanon saokrajini nitko nije umra,jer oni koji su umrli nalaze se na spisku Save Štrpca ,za koje tvrdi da ih je hrvatska vojska pobila.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije