prva optužnica

U slučaju Hypo Sanader prvi put pred sucima 30. rujna

\'unutrasnja, 11.05.2005. ZAGREB, ,  otvaranje digitalne gruntovnice , sanader,  snimio Patrik Macek\'
Patrik Macek/Arhiva VL
27.09.2011.
u 12:00

U slučaju Hypo USKOK Sanadera tereti da je kao zamjenik ministra vanjskih poslova 1995. uzeo proviziju od 3,5 milijuna kuna, a optužen je i kao ratni profiter.

Ivo Sanader, bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a, prvi bi se put na sudu trebao pojaviti 30. rujna u 13 sati.

Za tada je pred vijećem Tanje Pavelin Borzić, sutkinje zagrebačkog Županijskog suda, sazvana sjednica optužnog vijeća u slučaju Hypo. Drugim riječima, taj će dan vijeće sutkinje Pavelin Borzić odlučiti hoće li prva optužnica podignuta protiv Sanadera postati pravomoćna.

Naime, sudsko vijeće saslušat će argumente obrane i optužbe te će nakon toga donijeti odluku.

Dosadašnja praksa pokazala je da se optužnice vrlo rijetko vraćaju USKOK-u na nadopunu, pa je, primjerice, kad je riječ o medijski razvikanim aferama, takvu sudbinu doživjela jedino optužnica vezana za HPB. Optužno je vijeće i mjesto gdje se okrivljenik, ako procijeni da mu se to isplati, može nagoditi s USKOK-om. Do sada je to funkcioniralo tako da USKOK u zamjenu za priznanje krivnje ponudi kaznu koju okrivljenik treba prihvatiti, a sud potvrditi. No, ako je suditi prema medijskim nastupima Sanaderovih branitelja te porukama koje je Sanader preko njih slao javnosti, teško je vjerovati da je takav ishod u ovom slučaju očekivan.

U slučaju Hypo USKOK Sanadera tereti da je kao zamjenik ministra vanjskih poslova 1995. uzeo proviziju od 3,5 milijuna kuna, a optužen je i kao ratni profiter.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?