zajednički projekt

U riječku luku Kinezi dopremaju cijelu termoelektranu za BiH

RIJEČKA LUKA
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
13.09.2013.
u 15:20

Prva pošiljka, 1800 tona razne opreme za gradnju TE Stanari kraj Doboja u BiH, stigla je u petak brodom

Prva pošiljka, 1800 tona razne opreme za gradnju TE Stanari kraj Doboja u BiH, stigla je u petak brodom Tian Wang Xing u riječku Luku koja će u sljedeće dvije godine, dok bude trajala gradnja , biti dolazna luka za 45 tisuća tona energetske opreme i dijelova za tu termoelektranu. U projektu prijevoza tereta za izgradnju TE Stanari u susjednoj državi zajednički sudjeluju Luka Rijeka, AGIT i Željeznica Republike Srpske čiji su predstavnici danas u Rijeci dočekali prvu pošiljku vrijedne robe. Iskrcaj tereta obavlja se na Orlandovu gatu novim lučkim dizalicama Liebherr, a upravo je zahvaljujući novoj i modernoj opremi za prekrcaj raznih vrsta "vangabaritnih" i teških tereta riječka Luka potukla konkurenciju, luke Kopar i Constanzu, i osigurala ovaj posao u partnerstvu s AGIT-om i Željeznicama RS koje su organizatori željezničkog prijevoza kroz Hrvatsku i BiH.

Teret će se prevoziti isključivo u kompletnim vlakovima od Rijeke do Dragalovaca.

TE Stanari jedinstveni je projekt na području jugoistočne Europe, gradi je po sistemu "ključ u ruke" kineska kompanija Dongfang Electric, jedan od najvećih proizvođača energetske opreme u svijetu i prvi je njihov projekt te vrste u Europi. Vrijednost TE je 600 milijuna eura i prva je od tri termoelektrane koje planiraju graditi u BiH.

>>Trećemajske teglenice iz Rijeke plove za Kolumbiju

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije