Oružje

U podrumskom šahtu nalazio se crni ruksak i vatreno oružje...

Zlato
01.02.2013.
u 09:42

Pronađen je nož crne boje, automatska puška s jednim metalnim okvirom u kojem su se nalazila četiri pištoljska metka i jedan pištolj marke BLOW kalibra 9 mm s okvirom

Zenička policija riješila je slučaj pljačke zlatarnice “Gold”, koja se dogodila 29. siječnja u 17,15 sati u Zenici, ali se i iznenadila kad je vidjela da su cijeli posao odradili maloljetnici. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave došli su do saznanja da se u vezu s izvršenjem ovog kaznenog djela mogu dovesti maloljetne osobe A. A. i Č. A. iz Zenice.

Priznanje zlodjela

Dječaci su maskirani s fantomkama na glavama tu večer, uz prijetnju vatrenim oružjem vlasniku izvršili razbojstvo, otuđili jedanaest zlatnih ogrlica, nakon čega su se i udaljili u nepoznatom smjeru Nakon izvršenog očevida, utvrđeno je da je jedna maskirana osoba ušla u zlatarsku radnju i odmah za njom druga, također maskirana crnom kapom držeći u rukama vatreno oružje - automatsku pušku. Iz prodajnog pulta sa zlatnim nakitom otuđeno je jedanaest zlatnih ogrlica, nakon čega su obe osobe pobjegle u nepoznatom smjeru U službenim prostorijama Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, u četvrtak je u prisustvu roditelja ispitan A. A. na okolnosti kaznenog djela koje mu se stavlja na teret i u svojoj izjavi je u potpunosti priznao izvršenje navedenog djela.

Policija je zatim u blizini mjesta na kojem je počinjeno razbojstvo, u podrumskom šahtu pronašla ruksak crne boje, jedan nož s crnom plastičnom drškom, automatsku puška s jednim metalnim okvirom u kojem su se nalazila četiri pištoljska metka kalibra 7,62 mm i jedan pištolj marke “BLOW”, kalibra 9 mm s okvirom. Po odobrenju suca za predhodni postupak Županijskog suda u Zenici izvršen je pretres obiteljskih kuća, podrumskih prostorija, pomoćnih objekata, te putničkih motornih vozila, koja koriste maloljetnici A. A. i Č. A.

Imali puške, automobile...

Tijekom pretresa dvorišta obiteljske kuće maloljetnika Č. A., u naseljenom mjestu Sviće kod Zenice, pronađeno je i privremeno oduzeto šest zlatnih ogrlica, zlatna kopča, a pretresom podrumskih prostorija pronađen je i oduzet jedan pištolj, marke “CZ”, kalibra 7,62 mm, s jednim metalnim okvirom u kojem se nalazilo osam pištoljskih metaka kalibra 7,62 mm. Maloljetni A. A. i Č. A. su lišeni slobode i uz službeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu bit će predani na nadležnost i daljnje postupanje radi ispitivanja pred sucem za maloljetnike suda u Zenici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije