ROBIJA

U Parizu razbijen lanac trgovine ljudima iz BiH

trgovina
VL PHOTO
05.12.2010.
u 11:20

Djevojčice iz BiH dnevno su morale ukrasti 300 eura, u protivnom su bile izložene fizičkom nasilju i silovanju

Francuska i talijanska policija u koordiniranoj akciji razbili su lanac trgovine maloljetnicama iz BiH, kojim su upravljala trojica bh. državljana, čiji identitet policija nije objavila. Kako prenose francuski mediji, uhićeni 58-godišnjak iz BiH, zajedno sa svojom dvojicom sinova u dobi od 25 i 33 godine, iz Italije je angažirao djevojčice iz BiH da po pariškim trgovima, metrou dnevno moraju ukrasti najmanje 300 eura.

Ispitano 300 djevojčica

Ako bi ukradeni dnevni iznos bio manji, djevojčice bi bile izložene fizičkom nasilju, silovanju! Velika akcija francuske i talijanske policije u razbijanju trgovine ljudima krenula je još 2008. godine kad su tri djevojčice između 13 i 16 godina optužile svoga “gazdu” za silovanje i maltretiranje. Od početka akcije, prema tvrdnjama francuskog tužitelja Jeana Claudea Marina, ispitano je 333 ljudi. Polovina njih je rekla da se prezivaju Hamidović, a stotinjak djevojčica bez osobnih dokumenata tada je tvrdilo da su mlađe od 12 godina, a zbog toga po francuskim propisima nisu mogle biti sudski procesuirane.

Policija vjeruje da su organiziranim džeparenjem njihove gazde zaradile i do četiri milijuna eura. Slobode je u Italiji lišeno 18 muškaraca pod optužbama da su djevojčice iz BiH dovodili u Pariz i tamo ih učili kako krasti.

Djevojčice prodavane

Neke od djevojčica obitelji su navodno “prodale” lancu džeparoša, najvećoj organizaciji te vrste ikad otkrivenoj u Parizu, objavila je policija. S obzirom da je Francuska tražila njihovo uhićenje, oni će najvjerojatnije biti izručeni tamošnjem pravosuđu. Ravnatelj francuske pravosudne policije Christian Flaesch novinarima je otkrio da su djevojčice morale proći obuku o načinu krađe lisnica u francuskim metroima, trgovima. Imali su strog kodeks ponašanja i dobro razrađene tehnike za krađu od turista u Parizu i ostalim europskim metropolama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?