Domišljatost

U Hrvatsku iz zatvora u Peruu razglednicom poslao 30 g koke

\'Inmates stand near a fence inside the Tacumbu high security prison in Asuncion, January 4, 2011. Paraguay\'s President Fernando Lugo ordered the closing of Tacumbu, the largest prison in the country
Reuters/PIXSELL
23.03.2011.
u 09:00

Zadro je preinačio razglednicu i u nju spremio drogu, a novac je na račun nekih žena uplaćivan preko Western Uniona. Diler je poslije pomilovan

Da dilerima različitih vrsta droga inventivnost nije strana svjedoči i primjer Bore Zadre (48), kojem se na zagrebačkom Županijskom sudu sudi u odsutnosti jer je malo manje od 30 grama kokaina iz zatvora u Peruu u Hrvatsku poslao – poštom. Točnije, u posebno preinačenoj razglednici, koju je poslao iz zatvora u Limi, gdje je "ležao" jer je 9. kolovoza 2008. uhićen na aerodromu u Limi, s ukupno 1,5 kilograma kokaina. Da sve bude još zanimljivije, Zadro, kojem je u međuvremenu kazna od šest godina i osam mjeseci umanjena na dvije godine i pet mjeseci zatvora, jer je pomilovan, cijeli je posao organizirao iz – zatvora.

Kilogram koke – 1000 $

Prema optužnici koju je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo 17. rujna 2009. protiv njega i Jorga Gunthera Nothafta, tijekom kolovoza 2008. pa sve do 21. srpnja 2009., Zadro je iz zatvora mobitelom zvao Nothafta te mu slao SMS-ove s uputama kako da organizira dostavu novca. Dao mu je imena nekoliko žena kojima je Nothaft nekoliko puta preko Western Uniona slao novac. Trajalo je to sve do 23. lipnja 2009., kada je Zadro u posebno prerađenoj razglednici Nothaftu poslao oko 30 grama kokaina. Kada je Nothaft došao po svoju pošiljku, uhićen je 21. srpnja 2009. u Sesvetama. U međuvremenu je osuđen, a u svojoj obrani kazao je kako Zadru poznaje otprije te je znao da dila heroin. Dodao je kako su njih dvojica zajedno bili u Latinskoj Americi te da mu je Zadro pričao kako se kilogram kokaina može nabaviti za tisuću dolara.

– Dok je on bio u zatvoru, znali smo se čuti po pet do sedam puta na mjesec. Pričao mi je da je stanje u zatvoru izuzetno loše te da će mi poslati neke slike i informacije o tome. Tražio je da to pošaljem novinarima i kada sam došao po tu pošiljku, nisam znao da je unutra droga. Mislio sam da su unutra te informacije za novinare – branio se Nothaft. Zadro, kojem je inače određen pritvor i za kojim je na snazi tjeralica, prošli je tjedan videovezom iz Perua svjedočio u postupku protiv Ivana Pelegrina.

Droga stizala preko mula

Pelegrina optužnica tereti da je organizirao tzv. mule, koje su za njega iz Latinske Amerike krijumčarile kokain. Prema optužnici, Zadro je jedan od njih jer je kilogram i pol kokaina s kojim je pao pripadao Pelegrinu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

Avatar ivek
ivek
11:51 23.03.2011.

ja me da stvar bude jos gora... od kud tolika koka u zagrebu.... vsako vece se posmrce na kile koke u zagrebu i splitu... a rijeku da ne spominjemo....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije