Izložba

U galeriji TAU kao u košnici, "hercegovačko disanje"

Izložba
Frano Matić
11.05.2013.
u 09:45

U povodu Majčinog dana i u sklopu Marijinog mjeseca otvorena druga samostalna izložba

I da je bila dva puta veća čapljinska umjetnička galerija “TAU” ne bi mogla primiti sve one koji su željeli nazočiti otvaranju druge samostalne izložbe čapljinskog umjetnika Drage Škipine. Svi oni koji su se uspjeli “ubaciti” u galeriju TAU ostali su zadivljeni izloženim umjetničkim slikama ovog umjetnika iz Trebižata koji je u povodu Majčinog dana, a u sklopu Marijinog mjeseca svoju izložbu nazvao “Za ljubav”. Tako je posjetitelje dočekalo 50-ak vrijednih umjetničkih djela u skoro svim tehnikama, a u kojima Drago na sebi svojstven način i uz puno ljubavi prikazuje detalje voća i prirode na samo iz njegova Trebižata već i cijelog hercegovačkog podneblja.

Prirodni motivi

I staro i mlado je nazočilo otvaranju izložbe čapljinskog umjetnika, a Dragine su slike privukle i njegove poštovatelje u invalidskim kolicima. Do sada je Škipina sudjelovao na više skupnih izložbi po cijeloj Hercegovini i Dalmaciji, a posebice je bio motiviran za ovu svoju drugu samostalnu izložbu kojom je na poseban način prikazao sve ljepote prirode koje nas okružuju. Svoj likovni izričaj čapljinski umjetnik Drago Škipina najčešće izražava koristeći tehniku ulje na platnu ali mu nisu strane ni druge tehnike pa se tako okušao i u pastelu, pirografiji, crnoj olovci... - Dragina djela u čvrstim konturama odražavaju hercegovačko disanje u religioznim i motivima mrtve prirode. Pri tome naravno dominiraju šipak, grožđe i smokva i to sve u stvarnim bojama... -istaknula je uz ostalo u svom predgovoru ove izložbe čapljinska umjetnica Mišela Borac.

Bogat program

Uz samog autora, čapljinskoga umjetnika Dragu Škrpinu koji nije krio oduševljenje tolikim posjetom posjetitelja čapljinskoj galeriji, o izložbi i njegovoj karijeri govorili su još i fra Mile Vlašić i čapljinski pjesnik Jozo Jakiša, dok je u glazbenom dijelu programa nastupila muška klapa “Trebižat”. Izložba ostaje otvorena do 16. svibnja, a vrata čapljinske galerije “TAU” za posjetitelje su otvorena svakim danom od 17 do 19 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?