bombaški napad

U eksplozijama diljem Iraka poginulo najmanje 44 ljudi

'irak_bombe'
''
13.06.2012.
u 07:33

Meta napada bili su šijitski hodočasnici koji su bili na putu prema Bagdadu gdje su željeli odati počast imamu Kadhumu u njegovu svetištu

Najmanje 44 ljudi poginulo je u bombaškim napadima u Bagdadu i Hilli na jugu Iraka. Napadi su se dogodili za vrijeme trajanja vjerskog festivala kojim se obilježava godišnjica smrti šijitskog imama Mousse al-Kadhima, unuka proroka Muhameda.

U eksploziji četiri bombe diljem Bagdada poginulo je najmanje 18 ljudi, javlja Reuters, dok je u dvije eksplozije, od kojih je jednu aktivirao bombaš samoubojica, u sjevernom iračkom gradu Hilla poginulo 22 ljudi, a njih 38 je ranjeno. Još dvije autobombe eksplodirale su u većinski šijitskom gradu Balad i ubile četvero ljudi.

Prema prvim neslužbenim izvještajima meta napada bili su šijitski hodočasnici koji su bili na putu prema Bagdadu gdje su željeli odati počast imamu Kadhumu u njegovu svetištu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije