SLUŽBENA POTVRDA

U Egiptu nema stradalih bh. državljana

egipat (1)
Reuters/Pixsell
15.08.2013.
u 13:38

Ministarstvo nema preciznu informaciju koliko turista iz BiH boravi u Egiptu

Ministarstvo vanjskih poslova BiH nema podataka o broju građana iz BiH koji borave u Egiptu, ali je u stalnom kontaktu sa Veleposlanstvom BiH u Kairu, koja izvještava o situaciji u toj zemlji, izjavio je ministar-savjetnik u ovom ministarstvu Nebojša Regoje.

\"Kako diplomatsko-konzularna predstavništva BiH nisu ovlaštena za prikupljanje podataka naših državljana koji borave u stranim zemljama, te kako oni nisu obvezni da se prijave ili registriraju kod naših predstavništava, trenutno ne možemo govoriti o točnom broju državljana BiH koji borave u Egiptu\", rekao je Regoje. 

On je dodao da Ministarstvo nema preciznu informaciju koliko turista iz BiH boravi u Egiptu, ali je naglasio da se turističke destinacije većinom nalaze na obali Crvenog mora na istoku zemlje, gdje je situacija nešto manje napeta. \"U Egiptu živi izvjestan broj građana iz BiH, većinom studenti, sa kojima Veleposlanstvo BiH u Kairu nastoji održavati kontakt, ali nitko od njih još nije tražio bilo kakvu pomoć ili izvijestio o problemima\", istakao je Regoje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?