prerani odlazak

U 51. godini života preminuo glumac Predrag Vušović

predrag vušović
Foto: pixsell
1/8
17.02.2011.
u 09:20

S velikom boli u srcu javljamo da nas je jutros napustio naš dragi prijatelj, kolega i veliki glumac Predrag Vušović, stoji u priopćenju kazališta Gavella

S velikom boli u srcu javljamo da nas je jutros napustio naš dragi prijatelj, kolega i veliki glumac Predrag Vušović, stoji u priopćenju kazališta Gavella.

Poznati hrvatski glumac preminuo je jutros u 4.40 sati, u 51. godini života od posljedica jakog moždanog udara, u bolnici Sestara milosrdnica u Vinogradskoj ulici. Nekoliko dana bio je u komi i borio se za život.

- Krvarenje mozga bilo je preveliko, pacijent je od nedjelje bio u dubokoj komi, živio je na aparatima. Nažalost, preminuo je jer su ozljede mozga bile prevelike - rekao je zamjenik ravnatelja bolnice Goran Rojić.

Jedan od najpoznatijih glumaca svoje generacije već je godinama bio vezan uz kazalište Gavella i rodni Dubrovnik u kojem je redovito otvarao Dubrovačke ljetne igre. Odličan je bio u filmovima Vinka Brešana, pogotovo u “Maršalu”, a sve nas je nasmijao i u TV serijama “Bitange i princeze” i "Odmori se, zaslužio si".

- Pređo nam je otišao prerano. Bio je sjajan glumac ali prije svega drag, topao, duhovit, dobar čovjek i veliki prijatelj. Uvijek je bio svoj. Sjećam se kad sam ga prije 30 godina prvi put gledao u jednoj kazališnoj predstavi u Dubrovniku, već tad se vidjelo da je rođen da bude glumac, rekao nam je ravnatelj kazališta Gavella Darko Stazić.

Porok kojeg godinama nije mogao riješiti bio je alkohol, zbog čega je 2006. zamalo umro od unutarnjega krvarenja. Nakon što su mu liječnici zabranili piti, često se šalio da više ne smije pogledati ni konobara, a kamoli čašu. Nažalost, čim se oporavio, vratio se lošim navikama iako je bolovao od ciroze jetara.

Pređo, kako su ga prijatelji i kolege od milja zvali, odrastao je u Dubrovniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Glumačku karijeru započeo je u dubrovačkom kazalištu Mali Marin Držić 1970. godine s ulogom Toma Sawyera u istoimenoj predstavi. Godine 1979. odlazi u Zagreb gdje pohađa Akademiju scenskih umjetnosti. Radi u kazalištu Marin Držić u Dubrovniku do 1996. godine kada prelazi u kazalište Gavella.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

BO
bosanaco
18:22 09.03.2011.

pokoj mu duši.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?