Čapljina

U 2012. komunalno podnijelo 133 zahtjeva za ovrhu nad neplatišama

Čapljina
Frano Matić
29.05.2013.
u 09:58

Starost i dotrajalost vodomjera i kolektora problem su i dalje u komunalnom životu Čapljine

S gubitkom vode od 46 posto u JKP Čapljina ne mogu biti zadovoljni, ali ipak se ističe kako se postupno rješava i to pitanje. Ranijih godina taj gubitak vode znao je biti i više od 50 posto pa u komunalnom ipak rado ističu podatak da se sve to smanjuje.

To iz razloga što su već u tijeku neki kapitalni vodoopskrbni projekti (Dubravska visoravan, pripreme za vodovod Trebižat-Prćavci-Zvirovići, sanacija vodovodne mreže na više lokacija) pa se može očekivati i znatno poboljšanje situacije oko vodoopskrbe. Zbog curenja i lomova vodovoda tzv. fizički gubici vode najviše su bili izraženi na vodovodnim mrežama Višići, Čeljevo, na gornjoj prometnici u Gabela polju i u Tasovčićima. Iz komunalnog više su puta isticali kako su spomenute vodovodne mreže rađene nekvalitetno.

Čak je 80 posto vodomjera starijih od 10 godina pa su onda neizbježne i situacije u kojima se pojavljuju ilegalni priključci, krađa vode s hidranata i muljnih ispusta. Dnevna potrošnja vode je oko 8000 metara kubnom i ukupno je 6689 potrošača. Cijena vode za kućanstva je 0,91 KM po metru kubnom, a za gospodarstvo 1,5 KM.

Iz komunalnog upozoravaju kako su najveći problemi u odvodnji otpadnih voda bili na mješovitim kanalizacijskim kolektorima. Čapljina ima ukupno 42.000 metara četvornih zelenih površina od čega je više od 40.000 uređenih. I dalje je gorući problem divlji gradski deponij na Adi.

U 2012. godini Komunalno Čapljina je preko Općinskog suda podnijelo 133 tužbe/prijedloga za ovrhu protiv neplatiša tj. potrošača u zgradama kolektivnog stanovanja, ali i samostalnih trgovačkih radnji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?