Uspjeh

Tuzla se opet upisuje u Guinnessovu knjigu zbog plesa

rekord
VL foto
09.05.2010.
u 14:38

Organizatori tvrde da je uvjerljivo oboren dosadašnji rekord u masovnom plesu bečkog valcera

Tuzlaci su se po drugi put upisali u Guinnessovu knjigu rekorda. Iako se još uvijek čeka službena potvrda, organizatori tvrde da je uvjerljivo oboren dosadašnji rekord u masovnom plesu bečkog valcera. Čak 1510 registriranih plesnih parova sudjelovalo je u obaranju rekorda na tuzlanskom Trgu slobode.

U fantastičnom ambijentu, Tuzlaci, ali i plesni parovi iz svih dijelova zemlje poslali su u svijet pozitivnu sliku Bosne i Hercegovine. Organizator, a to su agencija Coloseum i Radio Kameleon, ističe kako je najvažnije da je poruka zajedništva, tolerancije i mira otišla je iz Tuzle u svijet.

Uz taktove bečkog valcera, koji su specijalno za ovu priliku svirali tamburaši Tamburaškog društva Sloboda, njihali su se i stari i mladi. Posebno je bio veliki odaziv učenika osnovnih i srednjih škola. Zajedno s plesnim parovima iz BiH bečki valcer u Tuzli je plesao i austrijski veleposlanik u BiH sa suprugom.

Oni koji nisu plesali, a došli su svjedočiti obraranju Guinnessova rekorda u Tuzli, mogli su uživati u glazbenom programu. Inače, Tuzla je prvi put ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kada se skoro 7000 parova poljubilo u isto vrijeme i na taj način oborili dotadašnji rekord u najmasovnijem poljupcu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?