Čitluk

Tužba protiv Općine Čitluk zbog neisplate putnih troškova

Škola
23.05.2013.
u 10:14

Djelatnici OŠ u Bijakovićima i Čerinu pola godine bez naknada za putne troškove

Sve veći problemi u školstvu diljem Federacije BiH mogli bi se nastaviti novim tužbama, a ovoga puta je u pitanju Općina Čitluk koja, prema riječima Nele Jelčić, povjerenice sindikata, nije uplatila putne troškove prema prosvjetnim djelatnicima osnovnih škola u Bijakovićima i Čerinu.

Neisplaćeni putni troškovi

Tu informaciju potvrdila nam je povjerenica sindikata Nela Jelčić koja je istaknula nezadovoljstvo svih prosvjetnih djelatnika u ovim školama, koji moraju vozariti, a već pola godine nisu primili financijsku naknadu za putne troškove.

- Radi se o tome da ulazimo u šesti mjesec otkad nismo primili naknadu za putne troškove, govori nam povjerenica sindikata Nela Jelčić, ističući osnovne škole u Bijakovićima i Čerinu. - Ovih dana se slavi Dan općine Čitluk, a također pokušavamo stupiti u kontakt s općinom jer je ovakvo ponašanje prevršilo svaku mjeru, ali to je nemoguće jer se Dan općine slavi pet dana, što je apsurdno. Novca se, tako, ima za velike priredbe koje bi se trebale slaviti na dostojanstven i današnjem vremenu primjeren način, a nema za prosvjetne djelatnike koji svakodnevno, bez naknada, putuju da bi djeci prenijeli znanje i dali im kvalitetne temelje za život, kaže Jelčić.

Tužba protiv Općine

U uredu načelnika Ive Jerkića rečeno joj je da novca nema, stoga se ovaj sindikat odlučio na tužbu protiv Općine. - Mi, prosvjetni djelatnici, suglasni smo da ćemo putne troškove koji nam nisu isplaćeni, naplatiti. Vas iz medija smo željeli prve kontaktirati i obavijestiti vas da ćemo ići s tužbom protiv Općine. Ovo nije prvi put da se dugovi gomilaju. U nekoliko godina stalno su neka kočenja, odugovlačenja i sada je vrijeme da se s tim konačno prestane. Općina je dužna brinuti se o nama i vrijeme je da to počne činiti onako kako treba. Vidimo da se jako dobro brinu o ljudima u općinskim institucijama jer im se svi doprinosi redovito uplaćuju. To je pohvalno, ali svoje zaslužene i zarađene naknade očekujemo i mi prosvjetni djelatnici, ustvrdila je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?