LAŽNE DOJAVE

Turbofolk “minira” famozni Hrvatski revolucionarni pokret

VL FOTO
01.08.2011.
u 09:12

Bomba je u Rocku! - čak četiri puta je za jedne večeri dojavljivano policiji prije koncerta srpske pjevačice Dragane Mirković, kojoj članovi HRP-a spočitavaju citate još iz 1992. godine

Samo večer nakon što je u diskoclub Elephant Bar postavljena eksplozivna naprava, koja je uklonjena pred najavljeno gostovanje srpskog folk pjevača Nikole Rokvića, uslijedila je dojava o novoj eksplozivnoj napravi koja je postavljena u Hard Rock Cafeu pred nastup srpske folk pjevačice Dragane Mirković.

No, ubrzo se ispostavilo da se ove ‘grozničave subotnje večeri’ ipak radilo o lažnoj dojavi. Zapravo, kako doznajemo, između 22 i 1 sat na broj 122 upućena su čak četiri anonimna poziva s prikrivenog broja: - Bomba je u Rocku! Već ujutro, nakon što je osvanuo Večernjak s tekstom pod naslovom “Fama o folku - pozvao policiju s prikrivenog broja i rekao da je hrvatska emigracija!”, i na novinarov broj je stigao famozni poziv: - Iza dojava stoji Hrvatski revolucionarni pokret!

Raspitujući se o ovom pokretu, Posušaci su tek spuštali ramenima, a nešto bolje upućeniji su skrenuli pozornost na Tomislava Barića Kodru, poznatog i kao Guslar, koji je u posljednjih više od 10 godina privođen na obavijesne razgovore čak 99 puta, koliko je sam evidentirao.

Naime, policijske iskaze je najčešće davao zbog guslarskih politički intoniranih pjesama u kojima je prozivao “sve i svakoga”.

Znak upozorenja

Barem računajući na broj privođenja, valjda bi mu pozavidio i njegov znameniti susjed, hajduk Andrija Šimić koji je, nakon 33 godine tamnice, umro 5. veljače 1905., i to, koje slučajnosti, baš na Guslarov datum rođenja prije 31 godinu. Kodra je i dva puta osuđivan, prvi put nakon što je javno zapalio službeno vozilo bivšeg načelnika Gruda Dragoslava Galića, osuđen je na tri mjeseca s rokom kušnje od godinu dana, a drugi put prije nekoliko mjeseci na dva mjeseca zatvora, s rokom uvjetne kušnje od godinu dana zbog SMS poruke upućene tadašnjem ministru branitelja Viktoru Kvesiću. - Istina je, postoji Hrvatski revolucionarni pokret (HRP). I ove lažne dojave su upućena kao znak upozorenja. HRP broji 2.500 članova u Hercegovini, a ima ih i u Bosni. Svi imamo svoje članske iskaznice i promotivni materijal o haaškim uznicima unatrag više od 8 godina. I u RH djeluje ovaj pokret, koji također skrbi o nepravedno osuđenim generalima. Zar nije sramota da oni robuju, a nama “cajke pevaju”!? Pogledajte Guslarevu novu pjesmu na posusje-online.info “U Posušju k’o u Kragujevcu, Ceca piva našem Hercegovcu!”, objavljenu prije 10 dana, otkada su počele i dojave o bombama - kaže nam Tomislav Barać Kodra, priznajući da je i sam član ovog pokreta čije sjedište nije htio otkriti. - Mi nikoga ne mrzimo, nego ljubimo Domovinu. Nikada nećemo aktivirati bombu i nekome nanijeti zlo, ali ćemo na sve druge načine ‘minirati’ ovakve koncerte koje diraju u naše svetinje - kaže Barić.

Na upit što im smeta Dragana Mirković, spremno odgovara: - Nek se sjeti što je pjevala 1992., a čiju snimku koncerta posjedujemo, pa će joj sve biti jasno!

Tisuće eura

- Sramota je da ona sad zarađuje tisuće eura na našoj mladeži, a da ni feninga ne ostavi općini. To čine i ostali. Evo, da vam odmah najavimo, 5. kolovoza ćemo bojkotirati i koncert Mile Kitića u Posušju, koji je najavljen za taj dan - na naš sveti Dan domovinske zahvalnosti. Napravit ćemo prosvjed i nećemo dati pristupa. Ako je riječ o slobodi izražavanja, neće nam smetati ako oni Thompsonu dozvole pjevati na Đurđevdan. Policija sumnja da se u ovim slučajevima radi o konkurenciji između diskoteka u zapadnoj Hercegovini, ali nije tako. Mi ćemo bojkotirati i ostale koncerte u drugim mjestima koji diraju u naše svetinje - zaključuje Barić koji, već od jutros, nakon što je osvanuo novi Večernjak, valjda čeka svoj jubilarni - 100 obavijesni razgovor!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?