LJUBUŠKI

Trojke Anđela, Antonio i Kristijan - svi u Gimnaziji s prosjekom 5,0

trojke
Zoran Grizelj
29.06.2010.
u 09:57

To su djeca koja izazivaju divljenje i profesora i učenika, a gdje se pojave - zrače radošću, kaže razrednica

Što reći o braći i sestri Primorac? Svi troje - Anđela, Antonio i Kristijan ponos su naše škole. Oni su pravi fenomen. Njihov prosjek ocjena na ovim svjedodžbama je 5,0, a vladanje je im uzorno. Rođeni su istog dana u Stuttgartu i danas su najbolji učenici u našoj školi. Svi troje, ističe voditelj smjene Gimnazije Ljubuški prof. Ivan Matić.

Trojke Primorac napustile su rodni Stuttgart kad im je bilo 4 godine i vratili se u Ljubuški, rodni kraj njihovih roditelja. Od početka svog školovanja znaju samo za petice.

Uzorni od početka

-Ne znam jesmo li baš u osnovnoj školi dobivali sve petice, možda je pala i koja četvorka, ali od prvog razreda do danas sve zaključne ocjene bile su nam odličan, kaže sestra Anđela. Svih troje su vedra i raspoložena djeca. Premda za njih odličan uspjeh nije ništa novo, iznimno su zadovoljni postignutim uspjehom. - Radimo sve skupa i jedni druge propitujemo. Svakog dana odmah uradimo svu domaću zadaću, od onih pismenih i ne odustajemo dok ne svladamo školsko gradivo, otkriva tajnu postizanja visokog prosjeka brat Antonio. Tvrde kako se nitko od njih troje posebno ne ističe. Zapravo, odlični su iz svih predmeta. - Volimo što i svi ostali mladi. Imamo vremena i za izlazak, a i ponekad pomažemo i roditeljima. Nije teško imati odlične ocjene. Mislim da to postižemo zajedničkim radom, ali i pravodobnim učenjem. Zapravo, nikada ništa ne ostavljamo za sutra, tvrdi Kristijan.

Oni zrače radošću

Profesori o njima imaju samo riječi hvale. - To su djeca koja izazivaju divljenje i profesora i učenika. Gdje god se pojave, zrače radošću. Rado su viđeni u svakom društvu, rekla je biranim riječima razrednica II. d u kojem su i trojke Primorac, prof. Zdenka Vukojević. I učenici iz gimnazije raduju se njihovu društvu. Nitko ih ne smatra “štreberima”, a dobro im dođe i poneka informacija iz biologije, matematike ili hrvatskog, koje blizanci Primorac ne štede. Tvrde kako se njihovom uspjehu vesele i njihovi roditelji, koji im svake godine darivaju po neku sitnicu za izniman uspjeh, što očekuju i sada. - Što studirati? Vidite, o tome još nismo razmišljali, tvrdi sestra Anđela.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
Jajčanin
11:57 29.06.2010.

Nije \"svi troje\", već \"svo troje\"!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?