Mostar-Ljubuški

Treće po redu hodočašće na biciklima u čast sv. Ante

Hodočašće
04.06.2012.
u 12:07

Biciklisti će sudjelovati u svečanosti devetnice u čast sv. Ante, sveta misa u 18 sati

U organizaciji Biciklističkog kluba Mostar, Društva pedagoga TZK Ljubuški i Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Mostar, u nedjelju, 10. lipnja, održat će se treće po redu hodočašće na biciklima u čast sv. Ante.
 
 \"Ovogodišnje hodočašće, zahvaljujući BK Mostar, ove će godine krenuti iz Mostara, s tim da će se dio sudionika priključiti u Čitluku\", izjavio je predsjednik Društva pedagoga TZK Ljubuški Žarko Bilić, dodavši da je cilj hodočasnika, kao i prošle godine, Franjevački samostan Humac u Ljubuškom.
 
 \"Cilj ove manifestacije je promidžba biciklizma kao zdravog načina života, zatim uveličavanje blagdana sv. Ante na Humcu koji je jedan od najvećih hodočasničkih blagdana u BiH, te druženje između samih sudionika hodočašća\", kazao je Bilić.
 
Hodočašću na biciklima pridružit će se i studenti Visoke škole za sportski menadžment Aspira Split, kao i članovi Biciklističkog kluba Hercegovina iz Ljubuškog. Biciklističku karavanu pratit će iz Mostara do Ljubuškog djelatnici Policijskih uprava Mostara i Čitluka, te djelatnici Policijske postaje Međugorje, dok će pratnju liječničkog tima osigurati Hitna pomoć Ljubuški. Biciklističkoj pratnji bit će osigurana i tehnička podrška. Polazak biciklističke karavane Mostara predviđen je u 14 sati ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a iz Čitluka u 16 sati ispred hotela Brotnjo. Nakon Čitluka hodočasnici će se uputiti  preko Miletine do Međugorja a onda prema Humcu, gdje će biciklisti sudjelovati u svečanosti devetnice u čast sv. Ante (18 sati).

Za bicikliste iz Ljubuškog, koji će se priključiti biciklističkoj karavani u Čitluku, bit će organiziran prijevoz bicikla ispred benzinske postaje Kerametal u 15 sati. Za bicikliste iz Čitluka, koji kreću iz Mostara, bit će organiziran prijevoz bicikla u 13 sati ispred hotela Brotnjo. Nakon završetka svete mise bit će organiziran povratak bicikla za Mostar i Čitluk.ispred benzinske postaje Kerametal
 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?