Značajna pobjeda

Travnik je završena priča, GOŠK “kopa” bodove kod Rudara

Utakmica
13.05.2013.
u 11:37

Utakmice odluke Lavovi u idućem kolu gostuju kod Rudara iz Prijedora, dok u posljednjem dočekuju Borac

Odličnom izvedbom protiv Travnika nogometaši GOŠK-a su još uvijek u igri za opstanak u Premijer nogometnoj ligi BiH. Po svemu viđenom na terenu GOŠK je posve nadigrao ekipu Travnika koja je i dobro prošla sa “samo” tri lopte u svojoj mreži.

Presudna utakmica

Za Gabeljane je ova utakmica bila presudna jer bi se u slučaju remija, ili poraza od Travnika odmah i pozdravili s Premijer ligom i dva kola prije kraja prvenstva mogli bi pakirati kovčege za 1. federalnu ligu. Ovako su „lavovi“ smanjili prednost Travnika na samo jedan bod pa će se u zadnja dva kola rješavati sudbina Gabeljana i Travničana tj. koja će od ove dvije ekipe biti u društvu već otpisane Gradine. Nogometašima GOŠK-a sve su utakmice „biti ili ne biti“ pa će tako njihova sudbina možda najviše i ovisiti o sljedećoj utakmici, a to je gostovanje kod Rudara u Prijedoru. Ako bi Gabeljani izvukli bod ili cijeli plijen u Prijedoru te u zadnjem kolu na svojoj Podavali pobijedili Borac, a da pri tome Banjolučani u sljedećem kolu na svom terenu dobiju Travnika onda bi GOŠK ostao u Premijer ligi. Odavno nisu bile toliko zamršenije sve opcije i kalkulacije oko opstanka jer su sada uz Travnik i GOŠK u teškoj situaciji i Rudar, te Zvijezda pa čak i Velež.

Nezgodan raspored

- Bez ove pobjede nad Travnikom ne bi sada ni imali tu nadu da se u zadnja dva kola možemo spasiti. Stoga nije bilo lako igrati, ali veseli me to što su dečki odigrali možda i najbolju utakmicu u prvenstvu i prosto razbili Travničane. Od prve do zadnje minute imali smo apsolutnu dominaciju i dosta prigoda, pa je rezultat mogao biti i uvjerljiviji u našu korist. Sada se treba okrenuti tom gostovanju u Prijedoru, gdje je glavni cilj ostati neporažen, a onda u zadnjem kolu u dvoboju s velikim Borcem idemo izboriti svoj ostanak u premijerligaškom društvu - istaknuo je trener GOŠK-a Davor Mladina te izrazio žaljenje što u Prijedoru neće moći računati na Ivičića koji je protiv Travnika dobio crveni karton. Izostanak Ivičića mogao bi se pokazati velikim hendikepom, budući da je riječ o nogometašu koji u posljednjih nekoliko kola igra značajnu ulogu u Mladininoj momčadi. U GOŠK-u nastavljaju borbu za ostanak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije