spreman na sastanak

Tomislav Nikolić: Čim me i gdje Josipović pozove, ja ću doći

tomislav nikolić
AFP/PIXSELL
03.08.2012.
u 10:28

– U Srbiji se potpuno drugi zrak diše, potpuno drugi vjetar puše. Srbija će biti oslobođena kabineta, moći, sila, službi... – kaže srbijanski predsjednik.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu za beogradski Danas, komentirajući regionalnu suradnju, izjavio je da bi s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem uskoro trebao službeno sastati.

– Susreo sam se s dužnosnicima iz Rumunjske, Bugarske, Makedonije, BiH, Turske i Crne Gore, a sada u Londonu i sa slovenskim ministrom. Ostala je Hrvatska. S gospodinom Josipovićem bi uskoro trebao imati i službeni sastanak. Čim me i gdje pozove, ja ću doći – rekao je Nikolić.

Kaže da očekuje da Srbiju do kraja godine posjeti Vladimir Putin, no da će možda prije toga otputovati u Rusiju.

– Moj cilj je posjetiti mnoge prijateljske zemlje, u interesu Srbije i njenih građana – dodao je.

Govoreći o svojoj političkoj ideologiji, Nikolić je rekao da je naprednjak – nacionalist i demokrat.

– Ne sramim se ni jednog ni drugog. Da sam nacionalist, optužuju me odavno, a da sam demokrat dokazat ću na funkciji predsjednika. Moja je pobjeda promjena koju će Srbija drastično osjetiti već do kraja ove godine, ali i promjena koja je Srbiji nedostajala. Je li to raskid s komunizmom, demagogijom, kvazidemokracijom – ne znam. Ali, u Srbiji se potpuno drugi zrak diše, potpuno drugi vjetar puše. Srbija će biti oslobođena kabineta, moći, sila, službi... – zaključio je srbijanski predsjednik.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 2

BA
bacbos
08:51 04.08.2012.

Dobrosusjedski odnosi se moraju ucvrscivati! Nekad se treba dobro razmisliti ,kad se o nekome daju ocjene ,na osnovi jedne izjave u tisku koja je lose prijeneta . Naravno ziva rijec ,Josipovica i Nikolica pri njihovom susrijetu dat ce nove poticaje za suradnju!

BA
bacbos
08:53 04.08.2012.

Netreba slusati one kojima ne odgovara dobra suradnja ,komsija! Prevrtanje po povjesti nikome ne koristi samo nas drzi na odstojanju,a to nije u korist nikoga!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije