hdz nakon izbora

Tomislav Karamarko neće uključiti Kujundžića

'23.05.2012., Zagreb - Sabor je danas raspravom o poslovniku nastavio 4. redovitu sjednicu.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
1/3
24.05.2012.
u 08:00

Nakon \'gerilskog\' napada Milana Kujundžića, žuri se i danas osniva Predsjedništvo stranke

Nije još praktično ni preuzeo stranku, niti konstituirao Predsjedništvo, riješio što će s J. Kosor, V. Šeksom, a njegov najžešći protivnik na proteklim izborima, dr. Milan Kujundžić već traži da do kraja 2012., dakle za nekih pola godine, organizira nove izbore. Koje bi trebao i izgubiti. Sve radi dobrobiti HDZ-a i hrvatskog naroda. M. Kujundžić objašnjava svoj "gerilski" napad i ne da Tomislavu Karamarku ni tri dana mira.

– Tomina je pobjeda legitimna, no čemu čekati da sa svojom sadašnjom ekipom izgubi lokalne izbore, pa da se organizira sabor stranke na kojemu će biti smijenjen... Tomi kao prijatelju dobrohotno poručujem – novi ljudi moraju doći na lokalnoj razini, ovi tvoji Kalmete, Šuice, opet će izgubiti lokalne izbore – kaže Kujundžić.

Sam se izbacio

Ovim potezom Kujundžić je riješio dvojbu hoće li ga ili ne T. Karamarko "kooptirati" u stranački vrh. Kujundžić ne želi kooptiranje jer, kaže, "da sam imao takvih ambicija, bio bih pristao na funkciju zamjenika, no, pristao bi načelno ići s Karamarkom "samo nakon dužeg razgovora". Kako stvari stoje, načekat će se. Karamarko je, naime, uvjerio se u to i Drago Prgomet, ionako bio nesklon kooptiranju Kujundžića. Ovako, sad će napraviti dvije stvari – požurit će s konstituiranjem Predsjedništva stranke već danas, a riješio je i svoju dvojbu treba li preuzeti osobno funkciju predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru RH – preuzet će je!

Karamarko se jučer pojavio u saborskim klupama, a najavio je i da će se već danas pojaviti u središnjici stranke. Prije početka sjednice Sabora zastupnici HDZ-a održali su sjednicu kluba, na kojoj se nije pojavila bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, navodno zbog odlaska liječniku zbog problema s ramenom, kako je objasnio Karamarko. Na njenu pritužbu da joj se ne javlja na telefon Karamarko je rekao kako je u pitanju nekakva pogreška. Kosor se kasnije pojavila u Saboru.

Ipak su se našli

– Nisam vidio njezin poziv, a imam memoriran broj – kazao je Karamarko i dodao kako je ne izbjegava.

– Predizborne i izborne tenzije prošle su i moraju proći, taštine moraju splasnuti – kaže Karamarko te dodaje da se nitko ne mora bojati za budućnost HDZ-a ni za jedinstvo jer je na Klubu HDZ-a bila jako dobra atmosfera.

Vraćamo se u pojačanom intenzitetu, puhat ćemo za vrat Vladi koja ništa pametno i konstruktivno nije predložila, osim što raspravljamo o izvješćima od prošlih i pretprošlih godina. Tako neće ići – odlučan je Karamarko. Govori i o načinu odlučivanja unutar stranke.

– Sva važna pitanja, i ona kadrovska, bit će predmet rasprave Predsjedništva i drugih važnih tijela stranke. Naravno da ću kao predsjednik presijecati tamo gdje dolazi do mimoilaženja. Ali, svaka će odluka biti donesena na raspravi stranačkih tijela – tvrdi. Donedavna šefica J. Kosor stigla je kasnije u Sabor. – Našla sam se danas i razgovarala s Karamarkom. Ne mogu vam reći o čemu, to je bio razgovor u četiri oka – rekla je te dodala kako nije bilo nikakve primopredaje, toga nema unutar stranke. – Karamarko mi je rekao da će o tome hoću li ja i dalje biti potpredsjednica Sabora odlučiti Predsjedništvo HDZ-a. Nisam pitala ostajem li – kaže.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije