Iščekivanje

Tko će biti Osoba godine u BiH?

Pečat
11.03.2013.
u 10:07

Veliki broj čitatelja pokušava dobiti informaciju više o tome kome će biti dodijeljeno priznanje za ostavljanje najvećeg traga u prošloj godini

Što se više približavamo datumu održavanja središnje manifestacije Večernjakov pečat, to je više pitanja o tome tko će biti izabran za Osobu godine u BiH. Veliki broj čitatelja pokušava dobiti informaciju više o tome kome će biti dodijeljeno priznanje za ostavljanje najvećeg traga u prošloj godini. Pritisak je još veći zbog objave informacije kako ove godine u izboru Osobe godine sudjeluje i stručni žiri. Naravno, ovaj podatak će se otkriti tek na pozornici velike dvorane Hrvatskog doma hercega Stjepan Kosače 21. ožujka oko 21:15 sati. I nakon konačne odluke o tome kome ide prestižno priznanje, ime osobe - dobitnika ostaje strogo čuvana tajna. Jedan od razloga zbog kojih se ovakva praksa primjenjuje je i element iznenađenja koji daje poseban ton našoj manifestaciji. Trebamo se samo sjetiti kakav šok je bilo prošlogodišnje proglašenje ubijene časne sestre Lukrecije Mamić za Osobu godine u BiH. U velikoj dvorani Kosače je zavladao muk, malo tko je uspio sakriti suze na licima, a svi gledatelji, pa i oni ispred malih ekrana, ovaj izbor su doživjeli jako emotivno. Brojni čitatelji su u svojim čestitkama Večernjem listu tada naveli kako nisu ni primijetili da se ova velika žena nalazila na popisu 100 kandidata za Osobu godine. Ipak, bio je veći broj onih koji su prepoznali časnu Lukreciju i njezinu žrtvu kao nešto čemu treba odati priznanje i na temelju svojih glasova posthumno joj odali počast. Naravno, ime ovogodišnjeg dobitnika Večernjakova pečata za Osobu godine još uvijek nije poznato. Glasovanje traje, stručni žiri još nije ni započeo zasjedanje o ovoj temi. Stoga, sve informacije koje čujete o dobitniku ove prestižne nagrade ne mogu biti ništa drugo nego isključivo samo špekulacije i nagađanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?