SPORNI ZAKON

Tihić ponovo optužio Dodika za rušenje BiH

sulejman tihić
Arhiva VL
04.01.2011.
u 15:26

U Službenom glasniku entiteta Republika Srpska objavljen Zakon o statusu državne imovine

Nakon što je u Službenom glasniku entiteta Republika Srpska objavljen Zakon o statusu državne imovine koja se nalazi na teritoriji Republike Srpske i pod zabranom je raspolaganja, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik SDA Sulejman Tihić pokrenuo je postupak kod Ustavnog suda Bosne i Hercegovine sa zahtjevom za njegovo poništenje.

U priopćenju za javnost Kabineta dopredsjedavajućeg Doma naroda PSBiH pojašnjeno je da insistiranje Narodne skupštine RS-a na ovom zakonu predstavlja uporno i grubo kršenje Ustava i zakona Bosne i Hercegovine od vlasti entiteta RS.

- Država Bosna i Hercegovina je, shodno članu 1. Ustava Bosne i Hercegovine nastavila svoje pravno postojanje kao pravni nasljednik Republike Bosne i Hercegovine i ona je jedini vlasnik cjelokupne državne imovine. Ta imovina koja je Sporazumom o sukcesiji bivše SFRJ pripala Bosni i Hercegovini treba da na temelju ovoga međunarodnog ugovora bude uknjižena na Bosnu i Hercegovinu, navedeno je u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
18:11 04.01.2011.

Ako itko rusi BiH, to su Muslimani, jer se ponasaju isto kao nekada Srbi u Jugoslaviji.

OB
-obrisani-
19:57 04.01.2011.

Stvarno su muslimani, Bošnjaci dakle, prešli svaku mjeru dobrog ukusa. Pa oni stalno drže narod u nekoj paranoji kako im \"neki\" fantomi \"ruše\" BiH. Isto kao i Milošević, citiram: \"Ponovo se neprijatelji u zemlji ujedinjuju sa onima izvan nje!!\" i tada je počelo ...... Sram vas bilo Bošnjaci, natjeralo ste Hrvate da šuruju sa Srbima jer se s vama ne može dogovorit ništa, jer ipak vi ste temeljni. SRAMOTA, ali imamo još primjera u povijesti kako žrtva brzo i lako postane agresor (Židovi)!

AN
Ana33
20:19 04.01.2011.

Muslimani su se u BiH zaista \"islamizirali\"... Jer u njihovom načinu života nema MJESTA toleranciji! Sve bi da je po njihovoj želji... Sve bi da je u njihovom posjedu!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?