GRUDE

Teroristički napad na kuću županijskog suca Mikulića

mikulic
VL FOTO
15.02.2011.
u 09:18

“Supruga i ja smo sjedili pred TV-om. Ona je skočila i povikala: Ovo ti je isto kao i lani!, a ja joj velim: Ma nije moguće! Ni ovaj put nemam pojma tko bi mogao stajati iza ovoga”, kaže Mikulić

U 13 dana razlike i nepunu godinu dana nakon prve eksplozije, preksinoć u 20.30 sati pored kuće županijskog suca Stjepana Mikulića u grudskom mjestu Prispa, na izlazu prema Ljubuškom, aktivirana je još jedna eksplozivna naprava. Nova detonacija u njegovu dvorištu uznemirila je 64-godišnjeg suca koji govori da se sa suprugom u spornom trenutku nalazio u kući.

“Kada je puklo, supruga i ja smo sjedili pred televizorom. Ona je skočila i povikala: Ovo ti je isto kao i lani!, a ja joj velim: Ma nije moguće! Povirio sam vani, a tamo se ništa više nije čulo ni vidjelo. Nakon toga sam izašao u dvorište te metar i pol od zida vidio krater, jedno šest metara dalje od onog lanjskog. Geleri bombe zasuli su zid, pročelje, oštetili vozila i polomili staklo na prozoru... Ni ovaj put nemam pojma tko bi mogao stajati iza ovoga. Policiji sam rekao da bi posao koji radim nekome mogao biti povod za bacanje bombe. Radi li se o nekome tko je nezadovoljan sudskim procesom? Od prošle godine nisam vodio neki značajniji sudski proces zbog kojeg bi netko imao razloga minirati mi kuću”, govori vidno potreseni sudac Stjepan Mikulić te dodaje da ni s kim nije u zavadi, kao i da nikom ništa ne duguje, niti je njemu netko dužan. Smatra da je bomba bačena iz vozila koje se najvjerojatnije kretalo iz Ljubuškog prema Grudama.

Iako su mu savjetovali da postavi kameru za videonadzor na kući, sudac Mikulić smatra da je to nepotrebno jer bi kamera mogla snimiti samo bok vozila. Podsjetimo, prošle godine 26. veljače u gotovo isto vrijeme nepoznata osoba bacila je bombu, sumnja se iz vozila u pokretu, u dvorište njegove kuće, a potom pobjegla.

Sudeći po načinu izvršenja ovog terorističkog akta, pretpostavlja se da se radi o istom bombašu. Međutim, policija dosad nije otkrila počinitelja. Da jeste, vjerojatno ne bi odjeknula nova eksplozija pred kućom ovog uvaženog suca, koji u dosadašnjoj 36-godišnjoj praksi nije imao ni blizu sličnih problema.

Iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije navode da su izvršenim očevidom utvrdili da je eksplozija izazvala manja oštećenja na obiteljskoj kući, kao i na dva BMW-a koja su se nalazila parkirana ispred kuće.

Prema neslužbenim podacima, jučer su na informativni razgovor privedena dvojica sumnjivaca, koj i su otprije poznati po činjenju sličnih kaznenih djela, ali se motiv ni dalje ne nazire.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije