Stiglo zahladnjenje

Temperature pale i za 15 °C

kiša
ARHIVA VL
26.07.2011.
u 12:05

I sljedećih dana nestabilno vrijeme, ali manje kiše bit će u južnijim dijelovima BiH

Kaže Huso Hasi: - Rekli su da će u sedmom mjesecu padati snijeg. Na to će Haso: -A ‘ko će ga čistiti po onoj vrućini!

Snijeg u Europi

Stari vic, koji se gotovo uvijek sipa iz rukava, pogotovo sredinom ljeta, nažalost, ali i na čuđenje svijeta, polako se ostvaruje. Hladna i nestabilna fronta diljem Europe donijela je nesvakidašnje pojave. Tako je u noći na ponedjeljak u nekim dijelovima Austrije napadalo i do 20 centimetara snijega. Najviše snijega napadalo je na Sölkpassu. Lokalne vlasti izvijestile su kako je obavezna zimska oprema u prometu, a posljednji put je u Austriji u srpnju pao snijeg 2007. Iako nam se čini kao čudna pojava, austrijski meteorolozi su kazali kako u Austriji obično svake dvije godine padne snijeg tijekom ljeta.

Kada se vratimo na Balkan - situacija nije puno bolja. Jučerašnje temperature su bile kao jesenske.

I dok su se neki vodili datumom u oblačenju, neki su pak ipak odlučili obući džempere i jakne. Tako su jučer u 14 sati izmjerene dosad najniže temperature tijekom ljeta. U Sarajevu je bilo 14, u Tuzli 15, Banjoj Luci 16, u Mostaru 23, te Stocu 25 Celzijevih stupnjeva, koji je jučer bio i najtopliji u BiH.

Prema najavama iz FHMZ-a, ni sljedećih dana vremenske prilike neće biti puno drukčije.

Danas će biti oblačno s kišom u većem dijelu zemlje. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će između 9 i 14, na jugu od 15 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22, na jugu do 25 Celzijevih stupnjeva.

Toplije tek za vikend

- Srijeda će biti ljepša jer će biti više sunca. Kiša je moguća samo u planini, kazao nam je dežurni meteorolog. Jutarnje temperature kretat će se od 9 do 14, na jugu od 15 do 20, dok će dnevne biti od 24 do 28 stupnjeva. U četvrtak se već ponovno iza podne očekuje kiša, ali koje ne bi trebalo biti južnije od Mostara, te će je više biti po Bosni. Temperature će biti od 11 do 16, na jugu od 15 do 20, dok će dnevne biti od 24 do 28 stupnjeva. Toplije i sunčanije vrijeme tek za vikend.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?