Uvjeti rada

Temperatura u kabini helikoptera i do 57 stupnjeva

Požar
16.08.2013.
u 11:03

Očekuje se da u poslijepodnevnim satima jedan helikopter Oružanih snaga bude upućen na gašenje požara u području općine Jablanica.

Požar na miniranom terenu na Ozrenu pod kontrolom je od jutros od 7.15 sati zahvaljujući djelovanju helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH. Na požarištu u Petrovu djelovala su dva helikoptera. Letjelice su sada prizemljene u njihovim bazama i ako bude trebalo, ponovno će intervenirati.Jedna je vraćena u bazu u Mahovljanima i trenutno je na redovnom tehničkom pregledu nakon određenih sati leta. Ponovno će biti aktivirana ako zatreba.

Drugi helikopter je na požarištu u Petrovu djelovao do 9.30 sati i nakon izvršenog zadatka se vratio u bazu u Rajlovac. Očekuje se da u poslijepodnevnim satima jedan helikopter Oružanih snaga bude upućen na gašenje požara u području općine Jablanica. Posada 2. helikopterskog skvadrona, nakon višednevnog gašenja požara u Jablanici uspješno stavila vatru pod kontrolu. Posada je na zadatak pošla kvalitetno pripremljena i uspješno gasila požar, što su potvrdile i prezadovoljne ekipe Civilne zaštite te Vatrogasne službe općine Petrovo. Tijekom ovog zadatka, posada je za dva dana imala 6,5 sati leta te izbacila 88.4 tone vode.

Pokazatelj teških uvjeta u kojima rade piloti je temperatura u kabini, koja je prilikom pripreme helikoptera iznosila 57 stupnjeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?