akcija fulcro

Talijanskim mafijašima zapljenjena imovina od 120 milijuna eura

talijanska policija
AFP/PIXSELL
18.12.2012.
u 14:46

U operaciji je uhićeno 28 osoba, a imovina je zaplijenjena mafijašima u Napulju, Milanu, Bergamu, Brescii, Bologni, Rimu, Chietiju, L'Aquili, Catanzaru...

Talijanska policija zapljenila je danas mafijaškoj organizaciji imovinu u vrijednosti većoj od 120 milijuna eura, te uhitila 28 osoba u operaciji nazvanoj “Fulcro”. Protumafijaška direkcija, policija i karabinjeri proveli su zapljene u Napulju, Milanu, Bergamu, Brescii, Bologni, Rimu, Chietiju, L'Aquili, Catanzaru i drugim mjestima u kojima je klan Fabbrocino, napuljske mafijaške organizacije zvane Camorra.

Taj mafijaški klan kojem je na čelu Mario Fabbrocino, nedavno osuđen na 15 godina zatvora zbog iznuđivanja, uspjevao je prijetnjama pobjediti na javnim natječajima za izgradnju objekata i infrastrukture. Računa se da mafijaške organizacije kroz tazna ulaganja u nekretnine i poslove, posjeduje više od 20 milijardi eura razne imovine.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?