PREGOVORI

Tajni sastanak u Parlamentu

trojka
VL FOTO
22.07.2011.
u 10:13

Lideri nisu htjeli pozornost, sastali su se iza zatvorenih vrata u Parlamentu

Daleko od očiju javnosti, skrivajući se od medija u jednoj od prostorija u zgradi Parlamenta BiH, jučer su razgovarali lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija, SDA Sulejman Tihić i HDZ-a BiH Dragan Čović.

Zajednički do rješenja

Popili su kavu i nakon dugo vremena zajedno razmotrili političku situaciju u BiH i tražili rješenje za krizu u BiH

- Sastanak koji smo imali bio je o uspostavi vlasti u BiH. Razmijenili smo mišljenja i dogovorili se da nastavimo razgovore idućega tjedna, kazao nam je jučer predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović naglašavajući da ne želi ulaziti u detalje razgovora. Na sastanku je svaka od stranaka iznijela svoje stajalište i viđenje rješenja političke situacije. Nakon ovog sastanka idu konzultacije unutar stranaka kako bi se na novom susretu lidera idućega tjedna pokušalo doći do dogovora. Predsjednik HDZ-a BiH je ranije izjavio za medije kako je uvjeren da bi stranke zastupljene u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH već do iduće sjednice ovog doma, krajem sljedećeg tjedna, mogle postići uravnotežen stav i imenovati predsjedatelja Vijeća ministara “koji će glatko dobiti potrebnu podršku”.

Napraviti shemu suradnje

- Ako napravimo koncept suradnje političkih stranaka koje se mogu oko toga okupiti, a to znači minimalno dvije-tri srpske stranke, hrvatske i nekoliko bošnjačkih, odnosno onih koje se smatraju multietničkim, to je dovoljna dvotrećinska podrška. Ako to postignemo, svakako ćemo sjesti i dogovoriti potencijalnog mandatara, objasnio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?