novi pritisak

Swoboda: Srbija će morati priznati Kosovo prije ulaska u EU

'unutrasnja zagreb ,sabor,  07.02.2008. Izaslanstvo odbora za vanjsku politiku europskog parlamenta, l Hannes Swoboda, v snimio Patrik Macek'
'Patrik Macek/PIXSELL
14.10.2012.
u 10:36

Za samu Srbiju bilo bi dobro prihvatiti činjenice - rekao je Hannes Swoboda za novosadski Dnevnik

Priznavanje Kosova se na kraju mora dogoditi, ali ono nije nikakav uvjet u postupku pristupanja EU. No, prije nego što Srbija postane članica EU, svakako će morati priznati Kosovo. U ovom trenutku je bitno da se nastavi dijalog Beograda i Prištine. Ali za samu Srbiju bi bilo dobro prihvatiti činjenice - rekao je Hannes Swoboda za novosadski Dnevnik dodajući kako bi Srbija na proljeće sljedeće godine mogla dobiti datum za početak pregovora s EU, ali je poručio da prije toga Srbija mora "umiriti radikalne struje".

– Nedavna odluka o zabrani održavanja Parade ponosa upravo dokazuje kako nova Vlada Srbije nije privržena europskim vrijednostima i ono što sam čuo od nove vlade nije ni malo ohrabrujuće – rekao je Swoboda i ocijenio kako "neprestani flert s Rusijom, kao znak da EU nije za Srbiju jedini partner, nije baš od pomoći".

'Teritorijalni integritet Kosova' izbaciti iz Strategije proširenja EU

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije