Halit Ergenç

Svoju Bergüzar nisam vidio dva dana i već mi beskrajno nedostaje!

Kalit Ergenc (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/18
08.11.2010.
u 20:20

Popularni glumac otkriva da nije ljubomoran kao Onur, da je gazda u kući – sinčić Ali i da je ljubav sa suprugom nagrada za sve tragedije

Dosad nisam imao prilike vidjeti ljepote Hrvatske, ali zbog svega što sam doživio osjećam se kao kod svoje kuće. Dragi Hrvati, od srca zahvaljujem na gostoprimstvu – rekao je turski glumac Halit Ergenç tijekom predstavljanja nove promotivne kampanje “Konzum ostvaruje snove” i njezina zaštitnog lica, popularnog Onura iz serije “1001 noć”. Konferencija za novinare u Superkonzumu na zagrebačkom Črnomercu, pokazalo se, bila je daleko od protokolarne. Premda nije bilo najavljeno, Halit Ergenç neplanirano je odšetao do okupljena mnoštva svojih, među ostalim i uplakanih obožavatelja (oba spola!), fotografirao se i podijelio autogramkarte. Neki od njih zauzeli su položaje od rana jutra, osobito prodavačice iz obližnjih lokala koje su satima, “naoružane” novim frizurama, nakitom, visokim petama i make upom, nestrpljivo pocupkivale s fotoaparatima u rukama. Ulogu promotora trgovačkog lanca Halit Ergenç odigrao je savršeno, pozvavši kupce u kupnju jer će tako ući u krug odabranih koji će se s njim družiti u Istanbulu.

Skromna zvijezda

Malo ranije toga jutra, Halit Ergenç dao je ekskluzivni intervju za Večernji list. Najprije smo ga upoznali s podatkom da je javnost, navikla na zahtjeve razmaženih zvijezda, oduševljena njegovom skromnošću pošto se doznalo da je od organizatora zatražio samo – dobar hotel.

– A što bih drugo tražio? Znam da sam u Zagrebu zbog posla i da ću biti umoran, pa je sve što trebam dobar krevet, a sve što želim je naspavati se. Meni dovoljno, ja sretan – smješka se glumac i dodaje kako je o Hrvatskoj dosad znao tek po nekim povijesnim događajima i gostoljubivim ljudima u što se sad, kako kaže, i uvjerio.

– Trenutačno sam na poslovnom izletu pa neće biti prilike da mnogo toga vidim, ali razmišljam o tome da se što prije vratim sa suprugom u ulozi turista – kaže Halit.

Suprugu Bergüzar Korel, koja na obali Egejskog mora snima novu seriju “Beskrajna pjesma”, nije vidio dva dana i već mu, priznaje, nedostaje. Ali ne, nije ni izbliza ljubomoran kao njegov lik Onur.

– Smatram da za ljubomoru mora postojati jako dobar razlog pa prije nego što bih je pokazao, dobro bih razmislio. Ljubomora razara vezu – kaže Halit, koji ipak ima ponešto zajedničko s Onurom: sklonost romantici. Stoga je Pablo Neruda visoko na popisu njegovih omiljenih autora.

Kako se snalazi u trenucima kad je sam u kući, prepušten sebi?

– Prilično sam vješt u kućanskim poslovima, čak i kuham. Nije baš da je na meniju sarma, ali rižota su moja specijalnost, a kao i svaki muškarac, ekspert sam za meso – otkriva Halit koji tvrdi da, za razliku od Onura, nije gazda u svojoj kući.

Sin me čini boljim
– Gazda je naš sin Ali, koji ne mora čak ni plakati da bi njegova riječ bila zadnja – kaže glumac koji zasad ne planira proširiti obitelj.

– Bergüzar je prezaposlena, i ja se pripremam za snimanje “Sulejmana Veličanstvenog”, a djetetu je potrebna pažnja. U ovom razdoblju života, Ali neće dobiti brata ni sestru, ali u budućnosti tome se jako nadamo – kaže Halit. Očinstvo u 40-ima nije ga, kaže, zateklo nespremnog.

– Neopisivo sam sretan. Da sam postao otac dok sam bio mlađi, vjerojatno ne bih znao osjetiti ono što sada osjećam. Sin me učinio boljim čovjekom – priznaje glumac koji je tijekom snimanja serije “1001 noć” pronašao ljubav, ali i izgubio dvije bliske osobe – oca i nećakinju. Čemu su ga u životu poučili gubici?

– Da je život kratak i da trebamo voljeti svoje voljene, to sam naučio. Uvijek se trudim u svakome zlu pronaći nešto dobro. Drukčije ne bih mogao živjeti, mislim da trebamo učiti od svega što nam život nosi – kaže Halit, kojemu je ljubav s Bergüzar stigla kao nagrada za sve samoće, lutanja i tragedije, baš kao i popularnost u dalekoj mu Hrvatskoj.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije