SUĐENJE

Svjedoci iznose nove detalje o zločinima nad Hrvatima

zuka
VL FOTO
09.02.2011.
u 09:51

Svjedok Tužiteljstva BiH demantirao Zulfikara Ališpagu da je nevin optužen za ratni zločin u konjičkom selu Trusina

Prvi iskaz Enesa Gagule, svjedoka Tužiteljstva BiH, na suđenju šestorici bivših pripadnika Armije BiH, u kojem je iznio detalje kako su pripadnici Specijalnog odreda Zulfikar sudjelovali u napadu na selo Trusina u travnju 1993. godine, u potpunosti je osujetio pokušaje obrane optuženih a prije svega zapovjednika odreda Zulfikara Ališpage, da se pokažu nevinim za počinjeni ratni zločin.

Svjedok Gagula, čije će svjedočenje biti nastavljeno, uspio je negirati ranije Zukine tvrdnje da se u pritvorskoj jedinici Suda BiH našao potpuno nevin. Premda će obrana pokušati osporiti iskaz svjedoka Tužiteljstva, činjenice koje je on iznio u bitnom otežava položaj optuženog Mensura Memića, Dževada Salčina, Senada Hakalovića, Nedžada Hodžića, Nihada Bojadžića i Zulfikara Ališpagu, koji se terete da su 16.travnja 1993. odgovorni za ubojstvo 18 civila i četiri vojnika HVO-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?