Sirija

Život u prijestolnici ISIL-a: To je grad iz kojeg nema izlaza...

zene u siriji
Foto: Screenshot/YouTube/Expressen TV
1/2
16.03.2016.
u 09:15

Dvije žene snimile su tajnim kamerama život u Raki. Posvjedočile su o brutalnim ubojstvima, kažu kako su izgubile pravo na mišljenje i tvrde da grad svi napuštaju

Dvije Sirijke riskirale su život i tajnim kamerama snimile su život u gradu Raka koji je pod vlašću ISIL-a . Snimke pokazuju kako naoružani muškarci patroliraju ulicama. Žene su u videu ispričale kako ekstremisti javno pogubljuju svoje žrtve. Režu im glave koje onda stavlaju na štapove. Tijela ostavljaju na cesti da ih vozila gaze, prenosi 24sata.hr.

- Ubijaju ih mecima, glavu stavljaju na štap i postave na mjesto da ju svi mogu vidjeti. Vozače tjeraju da autima gaze tijelo sve dok ništa ne ostane - tvrdi žena.

Žene su snimile i lokalne trgovce koji između ostalog prodaju i boju za kosu. Na kutijama su lica žena pošarana olovkom kako se ne bi vidjela jer se prodavači boje strogih pravila ISIL-a.

Žena tvrdi i da su gotvo svi napustili grad te da bježe čak i propadnici ISIL-a koji kradu Sirijcima dokumente kako bi došli do Turske. Snimke pokazuju i kako je ISIL prostorije armenske katoličke crkve pretvorio u policijsku postaju.

Žene kažu da one vole pokazivati svoje lice, ali da im to ne dozvoljavaju, piše Daily Mail.

- Izgubile smo pravo na mišljenje, izgubile smo svoju ženstvenost - kažu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?