VANREDNO STANJE

Zelenski razgovarao s Lukašenkom dok se špekulira da će Minsk objaviti rat Kijevu

27.02.2022.
u 14:44

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je razgovarao s čelnikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, ali nije iznio nikakve detalje o čemu je bilo riječi. 

Podsjetimo, Rusija je rekla da je njihova delegacija stigla u Bjelorusiju navodno radi razgovora s Ukrajinom.

Ruska delegacija se nalazi u bjeloruskom gradu Gomelu gdje će čekati do 15 sati na odgovor ukrajinske strane. Nakon toga će, kao su rekli, smatrati Ukrajinu odgovornu za sva događanja.

No, Zelenski je već ranije odbio ponudu rekavši da bi razgovori u Minsku mogli biti mogući da Rusija nije napala Ukrajinu s bjeloruske teritorije. Rekao je da ostaje otvoren za pregovore na drugim mjestima.

Više zemalja, među njima i Izrael, ponudilo se da bude domaćin pregovora.

Izraelski premijer Naftali Bennett ponudio je usluge svoje zemlje kao posrednika za postizanje mira u Ukrajini u telefonskom razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u nedjelju, priopćenjo je iz Kremlja.

U međuvremenu, Andrij Zagorodnjuk, bivši ukrajinski ministar obrane, rekao je da se Bjelorusija sprema da objavi rat Ukrajini.

Zagorodnjuk je naveo da je velika vjerojtnost da će se Republika Bjelorusija pridružiti ratu Rusije protiv Ukrajine.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije