UKRAJINSKI PREDSJEDNIK

Zelenski opleo po Europskoj uniji: Prekasno ste reagirali da spriječite Rusiju

Ukrainian Presidential Press Ser
25.03.2022.
u 07:01

Pozvao je članice Europske unije da odobre zahtjev Ukrajine da se pridruži Europskoj uniji: - Ovdje vas pozivam, nemojte zakasniti!

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski se obratio kasno navečer u četvrtak Europskom vijeću. Kazao je da su prekasno reagirali da spriječe Rusiju, piše BBC.

- Uveli ste sankcije. Zahvalni smo na tome. To su snažni potezi. Ali je bilo malo prekasno...bilo je prilike - kazao je i dodao da je bilo preventivnih mjera da možda Rusija ne bi krenula u rat. Osvrnuo se i na plinovod Nord Stream 2 i sugerirao da su ga ranije blokirali da u tom slučaju "Rusija ne bi stvorila energetsku krizu".

Pozvao je članice Europske unije da odobre zahtjev Ukrajine da se pridruži Europskoj uniji: - Ovdje vas pozivam, nemojte zakasniti!

U svojem govoru kazao je da se Ukrajina ide prema miru i da je pobjeda sve bliža. - 30 dana. Prošlo je mjesec dana. Da je Rusija znala sa čime će se morati suočiti, bojali bi se doći ovdje.

Podsjećamo, u Bruxellesu su se u četvrtak održali sumiti NATO-a, Europske unije i G7 u kojem se govorilo o ratu u Ukrajini. Zelenski je u odvojenom govoru čelnicima NATO-a zatražio da im se pošalje više oružja kako bi se mogli obraniti od Rusije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije