Ukrajinski predsjednik

Zelenski: Obnova Ukrajine bit će najveći europski projekt

Volodimir Zelenski
Reuters/Pixsell
28.12.2022.
u 20:05

Zelenski je pozvao ukrajinske parlamentarce da donesu zakone koji će privući poduzetnike i investitore

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je danas u obraćanju parlamentu poslijeratnu obnovu Ukrajine prozvao najvećim europskim gospodarskim projektom. 

Zelenski je pozvao ukrajinske parlamentarce da donesu zakone koji će privući poduzetnike i investitore. Ured predsjednika objavio je kako je Zelenski na temu obnove ranije održao videokonferenciju s čelnikom investicijske tvrtke Blackrock Larryjem Finkom. 

Pozvao na povratak one koji su pobjegli zbog ruske agresije 

Ukrajinski predsjednik pozvao je na povratak one koji su zbog ruske agresije pobjegli iz zemlje, prenosi agencija dpa. 

Zelenski je rekao kako Ukrajina svoju vojnu industriju razvija u jednu od najnaprednijih na svijetu, s ciljem vraćanja teritorijalne cjelovitosti države. U narednim godinama Kijev bi na obranu trebao izdvojiti više od 30 milijardi dolara, dodao je, prenosi Index.hr.

Zelenski je za iduću godinu postavio i cilj oslobađanja svih Ukrajinaca koje je Rusija zarobila. Od početka rata u zemlju se vratilo 1456 ratnih zarobljenika, rekao je i poručio: "Budućnost je ukrajinska."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?