Ukrajinski predsjednik

Zelenski: Europa je zbog Rusije jedan korak od nuklearne katastrofe

Volodimir Zelenski
Ukrainian Presidential Press Ser
26.08.2022.
u 08:23

Ukrajinski čelnik rekao je da je svijet za dlaku izbjegao katastrofu u postrojenju u Zaporižju, koje se koristi kao baza trupa Kremlja.

Rusija je cijelu Europu dovela do stanja da su jedan korak od nuklearne katastrofe, upozorio je Volodimir Zelenski u večernjem obraćanju. Ukrajinski čelnik rekao je da je svijet za dlaku izbjegao katastrofu u postrojenju u Zaporižju, koje se koristi kao baza trupa Kremlja.

Okrivio je granatiranje ruskih snaga za požare u obližnjoj elektrani na ugljen koji je isključio kompleks reaktora u nuklearnoj elektrani s električne mreže. Zelenski je rekao da su pomoćni dizelski generatori počeli osiguravati opskrbu strujom i održavati postrojenje sigurnim.

"Da osoblje naše postaje nije reagiralo nakon nestanka struje, tada bismo već bili prisiljeni prevladati posljedice radijacijske nesreće", rekao je u svom noćnom obraćanju.

"Rusija je dovela Ukrajinu i sve Europljane u situaciju na korak od radijacijske katastrofe", dodao je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije