Nevjerojatan slučaj

Zbog koronavirusa se u bolnici liječila više od pola godine

covid-19
17.10.2020.
u 09:03
Bila je među pacijentima koji su se najduže oporavljali.

"To mi je potpuno promijenilo život. Cijeli proces od trenutka kada sam se zarazila, zatim smještena u bolnicu do priključivanja na respirator me je mnogo iscrpio", prisjetila se.

Deanna i njen 71-godišnji suprug Ken su osjetili simptome u ožujku kada su se vratili s putovanja iz Californije. Testiranje iz 31. ožujka je pokazalo da su zaraženi koronavirusom. Ken je imao blage simptome, dok je ona imala temperaturu, kašljala je i povraćala.

Smještena je u bolnicu Michigan Medicine čiji je pulmolog Philip Choi istakao da joj je dijagnosticiran i ishemični kolitis. Liječnici su joj morali izvaditi debelo crijevo jer joj se zdravstveno stanje značajno pogoršalo. Zbog toga sumnjaju da postoji povezanost između zdravstvenih poteškoća koje je imala Deanna, prenosi Klix.

Njen suprug je napomenuo da je na respiratoru bila priključena dva i pol mjeseca i da je obitelj strepila. Imala je višestruke infekcije, a dijagnosticirana joj i sepsa nakon što su joj otkazali bubrezi. Obitelj je nije mogla posjećivati zbog restriktivnih zabrana.

"Mislio sam da će umrijeti", kazao je i naveo da je to bilo traumatično iskustvo.

Dva testiranja do lipnja su pokazala da je Deanna negativna na koronavirus te je izmještena sa intenzivne njege. U rujnu je počela njena stacionarna rehabilitacija. Nakon 196 dana liječenja otpuštena je iz bolnice jer su liječnici procijenili da može ići kući. Zdravstvene probleme i danas osjeti, a jedan od njih je teže kretanje, objavio je NBC News.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije