Beograd

Završena istraga protiv Miroslava Mike Aleksića

07.04.2021.
u 21:22

Više javno tužiteljstvo u Beogradu okončalo je istragu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića (68) provedene zbog sumnje da je silovao i spolno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole.

To je za Tanjug izjavila glasnogovornica tužiteljstva Ivana Rakočević.

Tijekom istrage prikupljeni su potrebni dokazi i pribavljena vještačenja na osnovu kojih će u narednim danima uslijediti odluka tužiteljstva o podizanju optužnice.

Paralelno sa tim tužilaštvo će odlučiti i da li će tražiti produženje pritvora za Aleksića koji je uhićen 11. siječnja, od kada se nalazi u pritvoru da ne bi u kratkom roku ponovio kazneno djelo.

Aleksiću se na teret stavlja ukupno 19 kaznenih djela - 11, spolno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine.

Za kazneno djelo polno uznemiravanje zaprijećena je novčana kazna ili zatvor do šest mjeseci, a ako je učinjeno prema maloletnoj osobi, počinitelj će se kazniti zatvorom od tri mjeseca do tri godine.

Za silovanje su, u ovisnosti od načina izvršenja predviđene različite kazne, od najmanje dvije do 10 godina, pet do 12 godina, a za silovanje maloljetnica pet do 15 godina.

Jedna od djevojaka je u vrijeme napastovanja bila maloljetna, dok su ostale tvrdile, da ih je napadao i dok su bile maloljetne i nakon punoljetstva.

Aleksić je negirao da je seksualno napastovao spomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmjelile su se i druge djevojke.

Međutim, prije dvije nedjelje završena su vještačenja svih devet glumica, a kako je za Tanjug tada rekao punomoćnik Radulovićeve, odjvjetnik Jugoslav Tintor, ona su potvrdila vjerodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili spolno uznemiravao.

Žrtve je vještačila komisija vještaka neuropsihijatara i prihologa, koja je zaključila da su one trpjele "psihičke patnje visokog itenziteta".

Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 11. siječnja, da ne bi u kratkom roku ponovio kazneno djelo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?