PREDSJEDNIČKI IZBORI

Zatvorena birališta u Crnoj Gori, očekuju se prvi preliminarni rezultati

izbori u crnoj gori
STEVO VASILJEVIC/REUTERS
19.03.2023.
u 20:50

Građani Crne Gore izašli su danas na birališta gdje su odlučivali o novom predsjedniku ove države, a nakon što su u 20 sati sva birališta zatvorena, uskoro bi trebali biti poznati i prvi rezultati.

Prema službenim podacima, do 20 sati, glasovalo je 63,6 posto birača. Kada su u pitanju presjeci po regijama, na sjeveru Crne Gore izlaznost je iznosila 60,8 posto, dok je na jugu izlaznost bila 52,8 posto. U središnjem dijelu Crne Gore na birališta je izašlo 65,5 posto građana, prenosi Klix.ba

Prvi preliminarni rezultati predsjedničkih izbora trebali bi biti poznati već večeras, a građani su kao što je ranije poznato imali priliku birati između sedam kandidata. Pored aktualnog predsjednika Mile Đukanovića (DPS), građani su mogli birati između Jakova Milatovića (Pokret Evropa), Andrije Mandića (Za budućnost Crne Gore), Jovana Radulovića Jodžira (nezavisni kandidat), Alekse Bečića (Demokratska Crna Gora), lidera Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića i Draginje Vuksanović Stanković (SDP Crne Gore).

Foto: Screenshot CDT

 

Trenutni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je kako vjeruje da će osvojiti najveći broj glasova i nastaviti s obavljanjem predsjedničke funkcije.

"Ovo je prilika da Crna Gora potvrdi svoju sposobnost da živi u uvjetima političke i društvene stabilnosti, da nastavni predano realizirati reforme, dostizati standarde i ostvaruje svoj cilj", poručio je Đukanović.

Prema izbornim pravilima, ako nijedan od kandidata ne osvoji više od 50 posto glasova, dva kandidata s najvećim brojem glasova ići će u drugi krug predsjedničkih izbora koji je zakazan za 2. travnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije