pomažu u slučaju nuklearne krize

Zašto Njemačka povećava zalihe tableta joda?

ilustracija
23.08.2019.
u 07:39

Njemačka kancelarija za zaštitu od radijacije potvrdila je danas da je naručila 189,5 milijuna tableta joda "da bi osigurala sigurnu i masovnu raspodelu u slučaju radiološke ili nuklearne krize"

Njemačke vlasti povećavaju zalihe tableta joda koje mogu pomoći građanima u slučaju nuklearnog incidenta.

Njemačka kancelarija za zaštitu od radijacije potvrdila je danas da je naručila 189,5 milijuna tableta joda "da bi osigurala sigurnu i masovnu raspodelu u slučaju radiološke ili nuklearne krize", prenosi Beta. 

Televizija WDR koja je prva izvjestila o povećanju zaliha, navela je da je naručena količina tableta četiri puta veća od sadašnjih zaliha.

Ako se uzmu ubrzo nakon nuklearnog incidenta, tablete joda mogu spriječiti obolijevanje od raka štitne žlijezde.

Nakon katastrofe u japanskoj nuklearnoj elektrani Fukušima 2011. godine, Njemačka je izmijenila smjernice za upravljanje problemima u nuklearnim elektranama.

Dok Njemačka planira postepeno zatvoriti sve nuklearne elektrane do 2022. godine, nekoliko njezinih susjeda, uključujući Belgiju, Francusku, Švicarsku i Češku, nastavit će koristiti nuklearne reaktore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije