NATO

Započele najveće vježbe u Sjevernom moru u povijesti

hghlk
05.05.2015.
u 09:18

Napetosti su velike od kada je Rusija prošle godine anektirala dio Ukrajine, a tri baltičke države se pribojavaju da bi mogle biti sljedeće na redu zbog ruske manjine

NATO je u ponedjeljak u Sjevernome moru započeo najveće protupodmorničke vježbe u povijesti, u koje je prvi put pozvana i Švedska. Više od desetak brodova iz 11 članica NATO-a sudjeluje u manevrima "Dynamic Mongoose" na kojima će se simulirati otkrivanje i napadi na podmornice. U manevrima sudjeluju četiri podmornice, uključujući i jednu švedsku, kojima je zadatak neopaženo prići i napasti brodove, simulirajući napad na površinska plovila. Napetosti su velike od kada je Rusija prošle godine anektirala dio Ukrajine, a tri baltičke države se pribojavaju da bi mogle biti sljedeće na redu. Finska je prošli tjedan u blizini svoje obale zapazila neidentificiranu podmornicu, dok je NATO članica Latvija prošli tjedan izvijestila o ruskoj podmornici u blizini svojih voda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?