2,4 PO RICHTERU

Zagrepčane jutros probudio novi potres

10.06.2020.
u 07:28

Nakon dva snažna potresa jačine 5,5 i 4,8 po Richteru, koji su u ranim jutarnjim satima 22. ožujka pogodili Zagreb, grad se naknadno tresao još oko 1000 puta, što je i očekivano

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su u srijedu ujutro u 4 sata i 15 minuta slab potres magnitude 2,4 po Richteru s epicentrom u Zagrebu nedaleko od Markuševca, izvijestila je Seizmološka služba.

Prema EMSC-u potres je bio 2,2 po Richteru. Intenzitet potresa u epicentru bio je III stupnja EMSC ljestvice.

"Probudio me iz sna, treslo se jače nego jučer, životinje su se uznemirile", napisao je korisnik iz Markuševca. "Ufff, baš neugodno buđenje od par sekundi tutnjave i vibracije", napisao je drugi. "Probudilo me i dosta se osjetilo", napisao je korisnik iz Dubrave.

Nakon dva snažna potresa jačine 5,5 i 4,8 po Richteru, koji su u ranim jutarnjim satima 22. ožujka pogodili Zagreb, grad se naknadno tresao još oko 1000 puta, što je i očekivano.

Umjeren potres magnitude 3.2 po Richteru koji je pogodio Zagreb 23. travnja, bio je četvrti po jačini od naknadnih potresa koji su pogodili grad i okolicu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije