NASA objavila podatke

Zabrinjavajuće upozorenje: Zemlja gori, temperature stalno rastu!

nasa
15.05.2016.
u 21:46

NASA je objavila zabrinjavajuću vijest da je travanj ove godine najtopliji mjesec otkako je mjerenja temperature. Prošlog mjeseca također su objavili kako je mjesec ožujak bio najtopliji u posljednjih 136 godina. Ti podaci pokazuju da je rast globalne temperature konstanta, koja bi svijet trebala ozbiljno zabrinuti.

Američka agencija tada je upozorila da su listopad, studeni i prosinac 2015. te siječanj i veljača 2016. srušili rekorde u globalnim temperaturama te da će se taj trend nastaviti.

Kako tvrdi NASA u svojem novom izvješću, temperatura na globalnoj razini u mjesecu travnju 2016. godine viša je za 1.1 posto u odnosu na mjerenja od 1951.-1980., čime je travanj postao šesti mjesec zaredom koji je premašio ranije izmjerene temperature, prenosi Independent.

"Ovo je zaista velika informacija. Trenutno smo u poziciji gdje ne znamo kako će se stvari odvijati. Znali smo da El Nino ima utjecaj, ali mislim da nitko nije očekivao ovakav skok", kazao je meteorolog Eric Holthaus te dodao kako stručnjaci smatraju da je globalna temperatura u posljednjih godinu dana porasla za 25 posto u odnosu na mjerenja iz 1880. godine, prenosi Avaz.

Gavin Schmidt, direktor NASA-inog Instituta Goddard za svemirska istraživanja, zaključio je da znanstvenici već sa sigurnošću mogu predvidjeti da će 2016. biti najtoplija godina ikada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije