Turska

Za deset osumnjičenika za teroristički napad u Istanbulu određen pritvor

policija
17.01.2016.
u 21:26

Sud u Istanbulu izdao je nalog za uhićenje i odredio pritvor za 10 od 16 osumnjičenih za nedavni teroristički napad u istanbulskom naselju Sultanahmet, javlja Anadolu Agency (AA).

Specjalni policijski timovi Odjela za antiterorizam su nakon terorističkog napada u kvartu Sultanahmet u Istanbulu privele ukupno 17 osoba porijeklom iz Sirije koje se sumnjiče da su bile povezane sa bombašem samoubojicom koji je izveo napad, ubivši pri tome deset turista.

Danas je pravosuđe u Istanbulu završilo obradu 16 osumnjičenika, dok obrada podataka i uzimanje iskaza za jednog maloljetnika i dalje traje.

Sud je za desetoricu osumnjičenih odredio mjere pritvora, a šest osumnjičenih je pušteno na slobodu uz mjere zabrane napuštanja Turske.

Protiv spomenute grupe su podignute optužnice za planiranje masovnog ubojstva i članstvo u terorističkoj organizaciji, a mjere pritvora su im određene kako ne bi utjecali na dokazni postupak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije