NAPADALI GA NOVINARI

Vučić otkrio zašto se nije ispričao tijekom posjeta Hrvatskoj

25.02.2018.
u 14:40

Vučić je još jednom zahvalio predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović na gostoljubivosti, koju će joj, kako je najavio, uzvratiti prilikom njene posjete Srbiji

Gradimo bolje odnose i nastavit ćemo tim putem, a neću se baviti kampanjom mržnje koja se protiv mene vodila - rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tijekom gostovanja na srbijanskoj TV Pink gdje je govorio i o svojoj nedavnoj posjeti Hrvatskoj.

Vučić je još jednom zahvalio predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović na gostoljubivosti, koju će joj, kako je najavio, uzvratiti prilikom njene posjete Srbiji. Istaknuo je i kako je sretan što je na skupu u Lisinskom poštovana hrvatska himna Lijepa naša ali i jer je pjevana srbijanska himna Bože pravde. Najavio je i kako će i dalje raditi na tekstu Deklaracije o zaštiti Srba pa je ukazao kako je donirano tri milijuna eura Crnoj Gori za Srpsku kuću ali i da će se pomagati srpskom narodu u Zagrebu i Hrvatskoj, BiH i to više nego ranije jer je Srbija sada ekonomski jača i može više i da pomogne.

- Prvi sam koji je imao hrabrosti da im kaže u lice, jasno i nedvosmisleno, da drugačije vidimo 'Oluju', koju u Hrvatskoj slave, a koja je dan tuge u Srbiji. To nitko od naših zvaničnika na takav način nije rekao u Hrvatskoj. Ovdje jesu, ali tamo nisu, a ja sam to rekao pred njihovim medijima", rekao je Vučić.

Kazao je i da se nije ispričao za stvari u prošlosti jer ih, kako je rekao, u Srbiji i Hrvatskoj vide na potpuno drugačiji način.

- Njihovi novinari su me kao osice napadali, što nije ni malo prijatno. Pitali su me za neke izjave iz devedesetih u Glini... Nisam bio samo u Glini, već i u Vojniću, Vrginmostu... I tada sam rekao da se nadam da će Krajina da opstane. Je li to za izvinjavanje, a nije 250.000 ljudi koji su ostali bez svojih ognjišta, rekao je Vučić govoreći o svojim iskustvima s novinarima u Hrvatskoj.

Istaknuo je i kako je važno da se razgovara kao i da je zadovoljan što je razgovarao sa obiteljima nestalih, čije su sudbine teške, bez obzira na to na kojoj ste strani.

- Razgovarao sam sa ocem koji je izgubio sina... Uradit ćemo sve što možemo da se pronađe gdje mu je sin i kako ubijen ako je ubijen, ako nije, da vidimo kakvi su tragovi... - rekao je Vučić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije