Predsjednik Srbije

Vučić: Odnose Srbije i Rusije nitko ne može uništiti

Aleksandar Vučić
23.06.2018.
u 15:10

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da odnose Srbije i Rusije nitko ne može uništiti i da je ponosan što ”u teškim vremenima nikad nismo zabili nož u leđa Rusiji”.

On je tijekom susreta s članovima ansambla Ruske armije ”Aleksandrov“ rekao da je ponosan što se Srbija ponaša ”kao neovisna zemlja koja poštuje ruski narod i državu”, javlja Anadolija. 

Vučić je izrazio očekivanje da će predsjednik Rusije Vladimir Putin posjetiti Srbiju prijee kraja godine povodom obilježavanja 100. obljetnice pobjede u Prvom svetskom ratu.

On je rekao da dok drugi slave primirja, Srbi i Rusi slave pobjedu jer su bili na pravoj strani i u Prvom i u Drugom svjetskom ratu.

“Nećemo dozvoliti prekrajanje povjesti u kojoj će biti svejedno tko je bio na kojoj strani, nećemo dozvoliti da nam predavanja o slobodi drže oni koji su u Prvom svjetskom ratu bili na strani osvajača, a u Drugom na strani fašista”, rekao je Vučić. 

Predsjednik je na ruskom zahvalio članovima ansambla ”Aleksandrov” što poštuju Srbiju i što je ne zaboravljaju i izrazio očekivanje da će ogroman broj građana pratiti koncert ispred hrama Svetog Save.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije