SUKOB VLASTI I CRKVE U SRBIJI

Vučić: Klečat ću pred vladikom i moliti ga da poštuje policijski sat

14.04.2020.
u 21:06

Najavio je večeras Vučić u razgovoru za Radio-televiziju Srbije da će sutra pokušati odgovoriti Irineja od nakana da liturgije obavlja s vjernicima.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve, vladika Irinej, pozvao je jučer vjernike da "aktivno sudjeluju u liturgijama" za pravoslavni Uskrs, unatoč tome što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio policijski sat od Velikog petka u 17 sati do utorka u pet ujutro, dakle tijekom cijelog blagdana Uskrsa po julijanskom kalendaru.

Vučić je kazao da je u subotu razgovarao s Irinejem koji mu je tada obećao da će Srpska pravoslavna crkva poštovati mjere koje donese država. Najavio je večeras Vučić u razgovoru za Radio-televiziju Srbije da će sutra pokušati odgovoriti Irineja od nakana da liturgije obavlja s vjernicima.

- Molit ću ga, klečat ću pred njim da razumije i usvoji ovo, ne zato što smo bahati, nego da pobijedi život - kazao je Vučić  i dodao da ako ni to ne pomogne da će odlučiti kakve će mjere donijeti.

Još jučer je Sinod SPC-a pozvao vlasti u Srbiji da vjernicima dozvole sudjelovanje na misama za Uskrs.

-  Pokušat ću još sutra razgovarati s patrijarhom i ljudima iz Sinoda, nemojte  sumnjati, podržat ću liječnike i život. Kakve ćemo mjere donijeti, da hapsimo vladike i svećenike ne pada nam na pamet - poručio je Vučić. 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?