predsjednica Europske Komisije

Von der Leyen pričala sa Zelenskim, objavila što sve EU šalje Ukrajini

Ursula von der Leyen
25.11.2022.
u 19:47

Europska unija će intenzivirati napore u pomaganju Ukrajincima koji pokušavaju zadržati opskrbu strujom i grijanjem, objavila je večeras predsjednica Europske Komisije Ursula von der Leyen, nakon što je telefonski razgovarala s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Što sve šalje EU?

Von der Leyen je poručila kako je EU spremna "što je prije moguće" dostaviti značajne donacije zemalja članica te iz rezervi EK. Navodi kako je EU spremna iz Litve isporučiti Ukrajini 200 transformatora srednje veličine te veliki autotransformator. Iz Latvije bi u Ukrajini trebao biti poslan jedan veliki autotransformator, a iz Rumunjske 40 velikih generatora struje, prenosi Index.

Svaki od tih generatora može proizvoditi dovoljno struje za opskrbu bolnice manje ili sredne veličine, navela je predsjednica EK, dodavši kako EU izražava "punu solidarnost" ukrajinskim narodom, koji se suočava s "namjernim i barbarskim" bombardiranjem civilne infrastrukture po zapovijedi ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?