Predsjednica Europske komisije

Von der Leyen povodom smrti Delorsa: Bio je vizionar. Europu je učinio jačom

Ursula von der Leyen
POOL/REUTERS
27.12.2023.
u 21:34

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen poručila je u povodu smrti Jacquesa Delorsa da je on bio vizionar koji je Europu učinio jačom i da je njegovo djelo imalo golemi utjecaj na živote mnogih generacija Europljana.

"Jacques Delors bio je vizionar koji je Europu učinio jačom. Njegovo djelo imalo je veliki utjecaj na živote generacija Europljana, između ostalih i na moju", kaže se u izjavi Ursule von der Leyen, prenosi Hina. 

Bivši predsjednik Europske komisije Jacques Delors umro je u srijedu u dobi od 98 godina. Obnašao je dužnost predsjednika Komisije u tri mandata, od siječnja 1985. do kraj 1994. godine. Dok je bio predsjednik Komisije, nastao je šengenski prostor, jedinstveno europsko tržište, udareni su temelji za uvođenje jedinstvene valute euro, kao i program za razmjenu studenata Erasmus.

"Mi smo svi nasljednici životnog djela Jacquesa Delorsa: Europske unije, dinamične i prosperitetne. Njegovo predsjedanje Europskom komisijom bilo je obilježeno dubokom predanošću slobodi, socijalnoj pravdi i solidarnosti – vrijednostima koje su sada ugrađene u našu Uniju", istaknula je predsjednica Komisije.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?