Bašar al-Asad

Vojni uspjesi ubrzat će političko rješenje u Siriji

Basar al-Asad
29.03.2016.
u 21:54

"Vojna potpora Rusije, potpora koju Siriji pružaju njezini prijatelji i vojni uspjesi sirijske vojske - sve će to pridonijeti ubrzanju političkog rješenja, a ne obrnuto", izjavio je Asad

Uspjesi sirijske vojske i snažna potpora Rusije ubrzat će postizanje političkog rješenja za građanski rat, izjavio je u utorak sirijski predsjednik Bašar al-Asad za rusku agenciju RIA, dva dana nakon što su jedinice sirijske vojske uz rusku pomoć iz zraka preuzele kontrolu nad drevnom Palmirom koja je u rukama Islamske države bila od svibnja 2015.

"Vojna potpora Rusije, potpora koju Siriji pružaju njezini prijatelji i vojni uspjesi sirijske vojske - sve će to pridonijeti ubrzanju političkog rješenja, a ne obrnuto", izjavio je Asad, javlja Hina.

Sirijski predsjednik se osvrnuo i na indirektne mirovne pregovore pod okriljem UN-a u Ženevi i kazao da je njegovo izaslanstvo "pokazalo fleksibilnost" u razgovorima s oporbom "kako se ne bi propustila niti jedna šansa" za postizanje rješenja.

Pregovori, međutim, ne bilježe neki napredak jer su vlada i oporba stubokom podijeljene oko pitanja političke tranzicije, posebice oko Asadovog ostanka na vlasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije